Η Κούβα ανέπτυξε νέο φάρμακο για τον κορωνοϊό - Είχε χρησιμοποιηθεί για καρκίνο και AIDS


Κουβανοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο φάρμακο για τον κορωνοϊό, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα. Πρόκειται για το «Interferon Alpha 2b».

Ένα νέο πειραματικό φάρμακο εναντίον του κορωνοϊού κατάφερε να αναπτύξει η Κούβα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την ανάσχεση του COVID-19.

Πρόκειται για το φάρμακο «Interferon Alpha 2b», το οποίο έχει την ικανότητα αποτροπής του πολλαπλασιασμού του ιού εντός των κυττάρων.

Το συγκεκριμένο φάρμακο είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για τη θεραπεία διάφορων τύπου καρκίνου, όπως και του AIDS ή της ηπατίτιδας τύπου Β.

Το φάρμακο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Γενετικής και Βιοτεχνολογίας της Κούβας και λίαν συντόμως θα χορηγηθεί σε ασθενείς, στο πλαίσιο των αναγκαίων κλινικών μελετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές επιστημονικές προσπάθειες για την εξεύρεση του φαρμάκου ή του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, όλες οι απόπειρες είτε βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών είτε έχουν κριθεί ως αποτυχημένες. Άλλωστε, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάζονται αρκετοί μήνες, έως ότου κυκλοφορήσει το πρώτο εμβόλιο για τον COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταγραφεί 740.000 κρούσματα, ενώ πάνω από 35.000 είναι οι νεκροί, εκ των οποίων οι 25.000 στην Ευρώπη.

Παράλληλα, τουλάχιστον 156.500 άτομα έχουν πλήρως αναρρώσει από τον ιό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια