Στον αστερισμό του Τοξότη βρέθηκαν περίπου 3.000 ουράνια σώματα, στον γαλαξία NGC 6822 που βρίσκεται περίπου 1,6 εκατ. έτη φωτός μακριά από τη Γη.
Περίπου 3.000 υποψήφια άστρα εντοπίστηκαν στον γαλαξία NGC 6822, που βρίσκεται περίπου 1,6 εκατ. έτη φωτός μακριά από τη Γη, και συγκεκριμένα στον αστερισμό του Τοξότη, όπως αναφέρεται στο «Astrophysical Journal».
Σύμφωνα με το phys.org, «τα ενεργά χαρακτηριστικά σχηματισμού του αστεριού του γαλαξία τον καθιστούν σημαντικό αναλογικά για τους ενεργούς γαλαξίες του σύμπαντος».
Οι αστρονόμοι, με επικεφαλής τον Άλεκ Χιρσάουερ του Ινστιτούτου Επιστήμης του Διαστημικού Τηλεσκοπίου στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο UKIRT και Spitzer για να βρουν σκονισμένα και εξελιγμένα αστέρια στον γαλαξία. Το astronomy.com σημειώνει ότι τα εν λόγω άστρα περιβάλλονται από μικρά σωματίδια ύλης ή κοσμική σκόνη. Τα εξελιγμένα άστρα, βέβαια, ορίζονται ως πλήρως ανεπτυγμένα ουράνια σώματα που έχουν φτάσει κοντά στο τέλος της ζωής τους. Σύμφωνα με τη NASA, τα άστρα σχηματίζονται «μέσα σε νέφη σκόνης».
Χρησιμοποιώντας τη φωτομετρία εγγύς και μέσης υπέρυθρης ακτινοβολίας, η οποία είναι μια τεχνική μέτρησης της έντασης του φωτός που εκπέμπεταο από αστρονομικά αντικείμενα, οι αστρονόμοι αναγνώρισαν αστέρια που παράγουν σκόνη, όπως κόκκινα υπερκείμενα (RSG) και ασυμπτωτικά γιγαντιαία (TP-AGB) άστρα.
«Σε αυτή τη μελέτη, συνδυάσαμε φωτομετρικά δεδομένα εγγύς και μέσης υπέρυθρης ακτινοβολίας από τους Sibbons et al. (2012) και τους Khan et al. (2015) του κοντινού γαλαξία που σχηματίζει αστέρι-νάνο NGC 6822, για να παραχθεί ένας κατάλογος χρήσιμος για τον χαρακτηρισμό των σκονισμένων και εξελισσόμενων αστεριών», υποστηρίζουν οι ερευνητές στο έγγραφο, στο οποίο αναφέρονται δεδομένα από δύο άλλες μελέτες.
Κατά τη μελέτη, εντοπίστηκαν 2.902 εξελιγμένα υποψήφια αστέρια στον γαλαξία NGC 8822. Από όλα τα αστέρια, τα 1.292 ήταν RSGs, τα 1.050 ήταν πλούσια σε οξυγόνο AGB και 560 ήταν πλούσια σε άνθρακα.* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια