Γ. Τράγκας: Πλησιάζει το ρουά – ματ του Ερντογάν στους δύο χειρότερους πρωθυπουργούς από την εποχή του β΄ παγκοσμίου πολέμου

Σε λίγο οι Τούρκοι θα κάνουν γεωτρήσεις νότια της Κρήτης


Ήταν και είναι οι χειρότεροι πρωθυπουργοί της μεταπολεμικής περιόδου. Υποθήκευσαν όλα τα εθνικά συμφέροντα, διαβρώνοντας και εξαθλιώνοντας το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Δέχθηκαν να υποστεί η πατρίδα μας τις μεγαλύτερες ταπεινώσεις και έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων όλο τον ελληνικό λαό. Μιλάω για τους πρωθυπουργούς του μνημονίου και ειδικότερα για τους δύο τελευταίους που υπήρξαν και είναι δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα. Ο περίφημος και αλησμόνητος Κυριάκος Τσίπρας και ο υπέροχος και αξέχαστος Αλέξης Μητσοτάκης παρέδωσαν και παραδίδουν οσονούπω κυριαρχικά δικαιώματα της ιστορικής χώρας στη Βόρειο Ελλάδα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν δεν είχε ποτέ πρώτο στόχο τη Συρία. Δεν είχε ποτέ πρώτο στόχο τη Λιβύη. Είχε και έχει πρωταρχικό στόχο το Αιγαίο, την Κύπρο και τη Θράκη και βρήκε τους καλύτερους «Νοταράδες» της νέας πόλης για να παριστάνει και να καταστεί τελικά ο νέος πορθητής. Ανώτερος του Κεμάλ και διάδοχος του Μωάμεθ του Β’.

Οι άφρονες, ακριβέστερα οι ηλίθιοι των Αθηνών, διαπλέκονται και συμπλέκονται άνευ ουσίας και αποτελέσματος, ενώ μετασχηματίζονται τα σύνορά μας, αναδιπλώνονται οι συμπατριώτες μας και η Τουρκία είναι έτοιμη να αρπάξει εδάφη μας, χωρίς να υπάρχει καμία πιθανότητα να τα ανακτήσει πάλι.
Τούρκοι αλωνίζουν το Αιγαίο, ενώ υποτίθεται ότι μιλάμε μαζί τους για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης. Τα Γερμανάκια των Αθηνών μετά την υλοποίηση των Πρεσπών και τις υποσχέσεις Τσίπρα προς Ερντογάν, άφησαν την Τουρκία να κηρύξει πρώτη ΑΟΖ με τη Λιβύη και το πολιορκούμενο καθεστώς του Σάρατζ. Αυτή η συμφωνία ήταν γνωστή στο Μητσοτάκη. Του την είχε ανακοινώσει κατάμουτρα ο Ερντογάν στο τετ α τετ που είχαν στη Νέα Υόρκη. Υπακούοντας σε όλες τις οδηγίες των Γερμανών, ο Αλέξης Μητσοτάκης, ο Δένδιας και η συντροφιά τους, ολιγώρησαν και προσπάθησαν μέχρι τώρα να καλύψουν τη μειοδοσία, λέγοντας ότι κλείνουν συμφωνίες με το Παρίσι, με τη Ρώμη και με άλλους. Στην πραγματικότητα, βάσει προσυμφωνηθέντων έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο στον Ερντογάν και στο διεθνές παρασκήνιο, να φτάσουν στην επίσημη ανακήρυξη των συντεταγμένων της ΑΟΖ που θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του ελληνικού status quo στο Αιγαίο. Πρόκειται περί αφρόνων, ακριβέστερα πιονέρων του Βερολίνου και του Σόρος. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία αυτή την εποχή. Το μεταναστευτικό δεν λύνεται και θα επιδεινωθεί περισσότερο, γιατί πρέπει να αποτελέσει μία επιπλέον πίεση προς τον ελληνικό λαό, να αποδεχθεί όχι μόνο το συνυποσχετικό της Χάγης, αλλά και την τελική μοιρασιά στο Αιγαίο.

Οι εξελίξεις πλέον επιταχύνονται. Ο Μητσοτάκης έδωσε όλο τον απαιτούμενο χρόνο και αέρα να σταθεροποιήσει η Τουρκία τη θέση της στη Λιβύη. Μέχρι στιγμής ο Χαφτάρ δεν έχει ανατρέψει το Σάρατζ. Ακόμη και αν αυτό συμβεί, οι συντεταγμένες θα είναι επίσημες και θα έχουν ανακοινωθεί επισήμως από τον ΟΗΕ. Επίσης δεν ξέρουμε αν θα νικήσει ο Χαφτάρ και αν θα ζητήσει ακύρωση της ΑΟΖ που βολεύει τώρα για τη Λιβύη. Αλλά τα πράγματα δείχνουν πολύ χειρότερα, γιατί μονιμοποιείται η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας, δίπλα στον Σάρατζ και στην πολιορκούμενη Τρίπολη. Αυτό ήθελε ο Μητσοτάκης; Αυτό ήθελαν και οι Γερμανοί που δεν επέτρεψαν, ούτε τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη; Κανείς δεν περίμενε ότι τόσο γρήγορα ο ΟΗΕ θα ανακοινώσει την ανάρτηση των συντεταγμένων που κατέθεσε η Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο. Φαίνεται όμως ότι εκεί στα παρασκήνια του ΟΗΕ, κάποιοι μεγάλοι φίλοι του Ερντογάν πίεσαν για αυτή τη σπουδή. Αυτό που γίνεται σημαίνει, όπως πολύ σωστά σημειώνει σήμερα η Εστία, την πλήρη αμφισβήτηση του πυρήνα των εθνικών δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημαίνει επίσης ( και ας μην έχουμε αυταπάτες) ότι ο Ερντογάν θα στείλει άμεσα τα γεωτρύπανά του, αμφισβητώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Έτσι η Ελλάδα θα πάει ολοζούπητη σε έναν ατιμωτικό διάλογο είτε στη Χάγη, είτε σε διμερείς διαπραγματεύσεις με τους όρους που θα βάλει πάνω στο τραπέζι ο Σουλτάνος. Αυτό επεδίωκε και επιδιώκει η φιλογερμανική κυβέρνηση του Γερμανού πιονέρου; Τα πράγματα μας οδηγούν σε έναν ταπεινωτικό διάλογο με αναπόφευκτη λεόντειο συμφωνία μοιρασιάς του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι χειρότεροι πρωθυπουργοί της μεταπολεμικής περιόδου, ο Κυριάκος Τσίπρας και ο Αλέξης Μητσοτάκης αμέλησαν επιμελώς, όπως και οι προκάτοχοί τους, να καταθέσουν συντεταγμένες και να επεκτείνουν τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, φοβούμενοι λέει πολεμικό επεισόδιο με την Τουρκία. Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν κηρύξει τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Μόνον εμείς το αποφύγαμε, γιατί οι Τούρκοι μας είπαν ότι αυτό θα αποτελέσει casus belli, δηλαδή αφορμή πολέμου. Εφόσον οι εθνοτερμίτες των Αθηνών πάνε στη Χάγη, δεν μπορούν να πάνε με 6 μίλια. Δεν μπορούν να απεμπολήσουν το δικαίωμα των 12 μιλίων. Θα είναι για μια ακόμη φορά μειοδότες, θα πουλήσουν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος με το επιχείρημα ότι η Τουρκία είναι μεγάλη, έχει πολύ στρατό και ότι δεν μπορούμε να πάμε σε πόλεμο μαζί της. Στην πραγματικότητα, επαναλαμβάνω, κάνουν ότι τους λένε οι Γερμανοί. Στην πραγματικότητα λένε ΝΑΙ σε μικρότερο ελληνικό κράτος, προκειμένου να κρατήσουν τα πολιτικά προνόμιά τους και η οικονομική ολιγαρχία τα πλούτη της και τα κεκτημένα της. Θα χάσουμε μεγάλα και μικρά νησιά στο ελληνικό αρχιπέλαγος και η Τουρκία θα αλωνίζει σε απόσταση αναπνοής από την Κρήτη. Το Καστελόριζο θα απομονωθεί μέχρι να αλωθεί. Ήδη το έχουν στις γκρίζες ζώνες. Και η Κύπρος θα πάει σε ένα καινούργιο Κόφι Ανάν 2, πολύ χειρότερο του πρώτου. Ο Μητσοτάκης θα πέσει μέσα σε χλεύη και όχι μόνο για τα εθνικά θέματα αλλά το Βερολίνο έχει εναλλακτική τον Κυριάκο. Δηλαδή τον Κυριάκο Τσίπρα. Ποντάρει στην επιστροφή ενός νέου ΠΑΣΟΚ με τον Τσίπρα δικαιωμένο για τις Πρέσπες, επειδή στο προσκήνιο θα έχουν έρθει οι απώλειες του Αιγαίου. Την ίδια ώρα, επειδή οι απαιτήσεις της Άγκυρας δεν τελειώνουν, θα σκάσει η Θράκη. Ήδη οι μουσουλμάνοι εκεί καλούνται στα όπλα υπέρ της μητέρας πατρίδας, υπέρ της Τουρκίας.

Βασικός στόχος του Ερντογάν το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος και όχι η Συρία

Η Χάγη και η μοιρασιά του Αιγαίου πέφτει στις πλάτες ενός ανεπαρκέστατου Μητσοτάκη και μιας κυβέρνησης που ακολουθεί λανθασμένους δρόμους και επιλογές που υποδεικνύουν οι Πρεσβείες των Αθηνών. Όπως σημειώνει σήμερα η Καθημερινή στο κεντρικό θέμα της, ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία, κινούνται προς την Τουρκία. Ο Ερντογάν θα στείλει ασύλληπτα σε αριθμό και πελώρια κύματα μεταναστών. Εμείς εδώ στην Αθήνα, επίτηδες, έχουμε ένα Μηταράκη που θα περάσει στην ιστορία. Σήμερα πάει να πάρει οδηγίες από το Βερολίνο. Πάει εκεί στις δυνάμεις κατοχής να πει τι συμβαίνει και να πάρει οδηγίες. «Πάγωσε» για μια εβδομάδα τις επιτάξεις στα νησιά του Αιγαίου, αποδεικνύοντας ότι κάθε δύο ημέρες ή κάθε εβδομάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει πλάνα και σχέδια.

Στην πραγματικότητα, παραδίδουν τα ακριτικά νησιά σε τεράστιους πληθυσμιακούς όγκους μουσουλμάνων που κάποια στιγμή θα σπάσουν τα συρματοπλέγματα και τα φράγματα και θα καταλάβουν τη γη, μόνοι τους ή με τη βοήθεια των απέναντι. Η Αθήνα λειτουργεί σύμφωνα με οδηγίες εχθρικών δυνάμεων, το Βερολίνο, με το μνημόνιο, την οικονομική αφυδάτωση, τη μετανάστευση των Ελλήνων επιστημόνων και των νέων ανθρώπων.

Το πρώτο σοκ της συμφωνίας των Πρεσπών και τώρα με το μεταναστευτικό οδηγεί την Ελλάδα στον επίλογο της μνημονιακής περιόδου που θα είναι η διανομή του Αιγαίου και των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεξιοί και αριστεροί ξέχασαν τα πραγματικά συμφέροντα της Ελλάδος και οδηγούν την πατρίδα στη φοβερότερη μεταπολεμική δίνη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια