Τις θέσεις της κ. Σακελλαροπούλου για τα εθνικά θέματα τις ξέρουμε;

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Του Γιώργου Χαρβαλιά

Σε διακήρυξη φεμινιστικής οργάνωσης και λιγότερο σε πρωθυπουργικό διάγγελμα παρέπεμπε η on camera… απαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω της οποίας επιχείρησε να εξωραίσει το αταίριαστο φινάλε σε ένα μακρόσυρτο, κακόγουστο και ασφαλώς αχρείαστο σήριαλ προεδρικών καλλιστείων.

Το βασικό προσόν της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας εξαντλείται στον προσδιορισμό του φύλου της. Ηρθε η ώρα να βάλουμε στο ύπατο αξίωμα γυναίκα, όπως σε λίγα χρόνια θα έρθει η ώρα να βάλουμε και έναν τρανσέξουαλ, απλά και μόνο για να μην υποεκπροσωπείται το είδος σε δημόσια αξιώματα. Κάπως έτσι, σύμφωνα με τον κύριο Μητσοτάκη, αποδεικνύουμε τον (εκ)πολιτισμό μας…

Καλό λοιπόν το παστίτσιο, αλλά ξαναζεσταμένο. Με ξεπερασμένες και υπεραπλουστευτικές θεωρίες γυναικείας χειραφέτησης που θα έκαναν την Σιμόν ντε Μποβουάρ να καγχάσει από εκεί που βρίσκεται, δεν δικαιολογούνται πολιτικοί τακτικισμοί της δεκάρας. Αν θεωρείται εν έτει 2020…καινοτομία η τοποθέτηση μίας γυναίκας στην εξόχως διακοσμητική θέση πολιτειακού άρχοντα, φοβούμαι πώς η πολιτική τάξη της χώρας έχει βιαστεί να μας στείλει στον μουσουλμανικό μεσαίωνα, πριν ολοκληρωθεί ο εποικισμός της χώρας.

Οι γυναίκες Κυριάκο παιδί μου, όπως μπορείς να γνωρίζεις και από την προσωπική σου εμπειρία, έχουν κατακτήσει επάξια την κυριαρχική θέση τους στην κοινωνία αυτής της χώρας, από την εποχή του Περικλή. Ψηφίζουν από το 1934, πριν ακόμη δοθεί αυτό δικαίωμα στην Γαλλία! Επομένως δεν χρειάζονται εσένα, ως πρωθυπουργό για να συνδέσεις το όνομα σου με την αποκατάσταση της ισότητας των δύο φύλλων στην Ελλάδα! Ελεος πια με τις φαιδρότητες και την υποκρισία.

Πάμε τώρα στη πολιτική ουσία. Ηταν η κυρία Σακελλαροπούλου «λαγός» που τράβηξε από το καπέλο ο Κυριάκος, ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τριών μηνών αβελτηρίας; Όχι. Ηταν μία λύση ανάγκης για να φαγωθεί ευσχήμως ο Παυλόπουλος, λόγω της διαχρονικής εμπάθειας του κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο του. Το όνομα της είχε διαρρεύσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ως «βέλτιστη λύση», σε εντελώς διαφορετικές όμως συνθήκες από τις σημερινές.

Στην συνέχεια και ενώ άρχισαν να πυκνώνουν τα σύννεφα της τουρκικής απειλής πάνω από το ανατολικό Αιγαίο, το εθνικο-πατριωτικό προφίλ του Προκόπη, άρχισε να μην φαίνεται και τόσο…γραφικό στην αυλή του Μαξίμου. Κάποιοι θεώρησαν δεδομένο ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει και περγαμηνές εμπειρίας στην διεθνή πολιτική σκηνή. Να μπορεί να πει δυό σωστά λόγια στις εθνικές επετείους, χωρίς να μπερδεύει το Επος του 40 με τον εθελοντισμό της Γιάννας και να μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο για να πάρει 3-4 ομολόγους του, in case of emergency, που λένε στο χωριό μου.

Ο Παυλόπουλος τουλάχιστον αυτά μπορούσε να τα κάνει. Γι αυτό και ο διάδοχος του «φωτογραφήθηκε» με τα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτό άφησε να διαρρεύσει το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον. «Ενεκα ιδιάζουσας ατμόσφαιρας, ξέρετε, θέλουμε πρόεδρο που να σκαμπάζει και λίγο από διπλωματία», διέρρεαν οι πρωθυπουργικοί αγιογράφοι.

Μέχρι που ο Κυριάκος ξανάλλαξε γνώμη. Εκανε μία στροφή γύρω από τον εαυτό του, φλέρταρε για μια στιγμή με τον Βενιζέλο και ύστερα ξαναγύρισε στην επιλογή kinder bueno. Γυναίκα ναναι κι ότι νάναι…

Πολύ ωραία λοιπόν. Γυναίκα είναι και ανώτατη δικαστικός. Τις θέσεις της για τα εθνικά θέματα τις ξέρουμε; Για το λαθρομεταναστευτικό μήπως; Με ποιες συντεταγμένες θα κληθεί αύριο να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών; Με ποιο know how κληθεί μεθαύριο να μιλήσει με τον Πούτιν, τον Μακρόν και τον Ερντογάν;

Ναι, αλλά είναι εξαίρετη δικαστής, γέννημα θρέμμα των οικο-ζηλωτών του 5ου τμήματος Συμβουλίου Επικρατείας που πασχίζουν για τις (εισαγόμενες) ανεμογεννήτριες και την φωλιά του μαυροπετρίτη στη Φολέγανδρο, την ώρα που το Αιγαίο χάνεται. Του ιδίου ανώτατου δικαστηρίου που απεφάνθη ότι μαζί με τους πρόσφυγες ο κάθε ισλαμοκανίβαλος, αιτούμενος ασύλου, παίρνει δελτίο «ελευθέρας» μαζί με…οδοιπορικά για να διακινείται ανενόχλητος στην ελληνική επικράτεια.

Να σας πω και κάτι τελευταίο; Την κυρία δεν την ξέρω, όπως και οι περισσότεροι από εσάς. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να τη γνωρίσουμε. Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι ως κορυφαία δικαστής της χώρας πρότεινε την «πλήρη αθώωση λόγω αμφιβολιών» του Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ. Συγχωρέστε μου το επαγωγικό συμπέρασμα, αλλά δικαστής που υιοθετεί τέτοιου είδους αθωωτικό σκεπτικό για μια τόσο καραμπινάτη υπόθεση δεν είναι σόι. Καθόλου σόι…Εκτός κι αν εκεί εντοπίζει τον «ενωτικό» της ρόλο ο Κυριάκος…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια