Σύνοδος Κορυφής της... Καθημερινής

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Anaconda

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Διεθνές Συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Τί είπε; Το αυτονόητο; Πως η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από διεθνές δίκαιο; Πως δολοφόνησε στυγνά τους Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας; Πως έτοιμη να κάνει το ίδιο και τώρα;

Όχι. Σε μια ομιλία-ορόσημο, μίλησε για την Τουρκία λες και η Τουρκία είναι η επιτροπή υποδοχής των κυριών επί των τιμών στο παλάτι των Βερσαλλιών:

«Απέναντί μου άλλωστε είχα έναν ηγέτη ο οποίος μόλις είχε δεχθεί μια σοβαρή ήττα στο διπλωματικό επίπεδο: Αμερική, Ρωσία, Ευρώπη, Αίγυπτος, Ισραήλ, είχαν ήδη καταδικάσει την τελευταία απόπειρα να επινοηθούν ανύπαρκτα δικαιώματα στην Μεσόγειο. Και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.»

Δεν είναι μόνο εθνικά εγκληματική προσέγγιση.

Είναι ουσιώδης ιδεολογική τοποθέτηση.

Είναι γραμμή του διεθνούς σοσιαλισμού.

Είναι αυτό που επιτάσσει η Δημοκρατική Παράταξη.

Πώς μπορεί να δει κανείς τη γραμμή; Από την Καθημερινή.

Κινδυνεύει η ύπαρξη της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ποιές ειδήσεις είναι για την Καθημερινή οι πιο σημαντικές;

«Η Γκρέτα, ως ροκ σταρ, στη Μαδρίτη»

«Γιατί χρειαζόμαστε έναν πρέσβη της ΕΕ για το κλίμα»

Δηλαδή «καλά τα περνάγαμε και επί Οθωμανών, μην ασχολείστε για να χαθεί η Ελλάδα, για να πέσουν οι αντιστάσεις».

Ποιοί τα πέρναγαν καλά; Μόνο οι κάθε λογής ντόπιοι Μπέηδες.

Μόνο αυτοί που ΛΥΣΣΑΞΑΝ για να μην γίνει η επανάσταση και χαθούν τα προνόμιά τους από τον σουλτάνο, για να μην ελευθερωθεί η Ελλάδα.

«Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη αντιδράσει. Μίλησε χθες στη Βουλή.»

Όχι, δεν είναι τρολλιά. Είναι η σημερινή απάντηση του τ.αρχιΚΝίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στο ερώτημα περί της θέσης Μητσοτάκη στην τουρκική ΔΡΑΣΗ οριοθέτησης ΑΟΖ.

Α, και το αποκορύφωμα: θα καταγγείλει την Τουρκία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Είναι σίγουρο ότι, ακόμα και αν συγκρατηθούν από τα γέλια οι «εταίροι», ο Ερντογάν δεν θα συγκρατηθεί μόλις διαβάσει την όποια ανακοίνωση καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας.

Εμείς της Πεφωτισμένης Δεξιάς, για να κάνουμε άλλη μια φορά σαφή την ιεράρχησή μας, ως η Πατριωτική Παράταξη, του δίνουμε για ακόμα ένα ζήτημα απτή και εφαρμόσιμη λύση: προτείνουμε στον νυν ηγέτη της αντίπαλης, της Δημοκρατικής Παράταξης, να ζητήσει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ να απαγορευτεί η χρήση του Ευρωπαϊκού FIR από τα αεροσκάφη της Turkish Airlines μέχρι η Τουρκία να αναγνωρίσει την Ευρωπαϊκή ΑΟΖ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

(Δεν υπάρχουν «Ευρωπαϊκό FIR» ή «Ευρωπαϊκή ΑΟΖ», αναφέρεται έτσι εννοώντας αθροιστικά των κρατών-μελών και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.)

Αν θέλει, έναν τόσο χαμηλωμένο πήχη σίγουρα μπορεί να τον περάσει.

Εκτός και αν δεν θέλει γιατί ο ρόλος του είναι άλλος.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια