Ο Τούρκος ΥΠΕΣ απειλεί: Θα στείλουμε τους τζιχαντιστές πίσω στην Ευρώπη

twitter.com/suleymansoylu
Την απειλή της Τουρκίας πως θα επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους μέλη του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται στη Συρία επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Θα στείλουμε τα συλληφθέντα μέλη του Ισλαμικού Κράτους πίσω» δήλωσε, επικρίνοντας τη στάση που έχει κρατήσει στο θέμα η Ευρώπη. 

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό από μας. Είναι επίσης ανεύθυνο» είπε ο κ. Σοϊλού, υποστηρίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αφήνουν την Τουρκία να διαχειριστεί μόνη της το θέμα των φυλακισμένων τζιχαντιστών.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι έχει προχωρήσει στη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δραπέτευσαν από τις φυλακές της Συρίας τον περασμένο μήνα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης, όμως εκατοντάδες τζιχαντιστές παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.

«Όσον αφορά τους ξένους (τζιχαντιστές), θα τους κρατήσουμε υπό τον έλεγχό μας για κάποιο καιρό ακόμη. Στη συνέχεια, θα τους στείλουμε στη χώρα τους. Δεν θα μπορέσουμε να τους κρατήσουμε επ' άπειρον... Δεν είμαστε ξενοδοχείο για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Tούρκος υπουργός.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία και η Βρετανία, ότι στερούν την εθνικότητά τους από ορισμένους πολίτες τους προκειμένου να εμποδίσουν την Άγκυρα να τους απελάσει. «Βρήκαν εύκολη λύση. Λένε: "Εγώ του στέρησα την εθνικότητά του, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας". Αυτό είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μας. Είναι εντελώς ανεύθυνο» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια