CC0 / Pixabay |
Ειδικότερα, παραδείγματα αποτελούν κάποιες βελγικές μπύρες, που είναι πλούσιες σε προβιοτική μαγιά. Σε αντίθεση με τις περισσότερες μπύρες, αυτές ζυμώνονται δύο φορές, μια φορά στο ζυθοποιείο και ξανά στο μπουκάλι.
Η μαγιά δεν μετατρέπει απλά τα σάκχαρα σε αλκοόλ, αλλά παράγει και οξέα που είναι δηλητηριώδη για τα βακτήρια που μπορεί να μας κάνουν ν’ αρρωστήσουμε.
Ο καθηγήτής, Έρικ Κλάασεν, ένας ειδικός στα βακτήρια του πεπτικού συστήματος από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ λέει: «Αποτέλεσμα είναι να παίρνεις μια μπύρα πιο δυνατή, που είναι πολύ, πολύ υγιεινή».
«Ωστόσο, δεν θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους την άδεια να πίνουν περισσότερη μπύρα», ξεκαθαρίζει ο καθηγητής, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.
«Σε μεγάλες συγκεντρώσεις το αλκοόλ είναι κακό για το πεπτικό σύστημα, αλλά αν πιείς μόνο μια από αυτές τις μπύρες κάθε μέρα, θα είναι πολύ καλό για σένα», συνεχίζει ο επιστήμονας.
Μόλις μπουν στο πεπτικό σύστημα, τα προβιοτικά βακτήρια που υπάρχουν στις συγκεκριμένες μπίρες αλλα και σε κάποια γιαούρτια σκοτώνουν τα αντίπαλα «κακά» βακτήρια, που συνδέονται με ασθένειες όπως ο αυτισμός, ο καρκίνος των εντέρων κι άλλες.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια