Ιδανικός αυτόχειρας σε δεύτερο σερί ματς αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός

ΑΠΕ-ΜΠΕ/JOHN ANDREOU
Οι «πράσινοι» έφτασαν μία ανάσα από την 2η νίκη τους στην Euroleague, αλλά μία ολιγωρία στην άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα και το άστοχο λέι απ του Καλάθη σε «νεκρό χρόνο», έστειλαν την Αρμάνι στον... έβδομο ουρανό (79-78).

Οι Ιταλοί «σκότωσαν» το «τριφύλλι» έξω από τα 6.75 με 14/26 τρίποντα, αλλά και πάλι οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν στην τελευταία περίοδο και με σερί 11-0 πέρασαν μπροστά με 68-61, περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος.

Τρία σερί τρίποντα των φιλοξενούμενων τους έφεραν ξανά σε θέση οδηγού (70-68), αλλά και πάλι με σουτ του Καλάθη ενώ απέμεναν 33 δευτερόλεπτα ο Παναθηναϊκός πέρασε και πάλι μπροστά με 78-77. Οι Ιταλοί έχασαν την επίθεση, αλλά πήραν το επιθετικό ριμπάουντ και μετά του Καλάθη ευστόχησαν στις βολές και προηγήθηκαν με +1.

Στα 8 τελευταία δευτερόλεπτα ο Καλάθης πήρε και πάλι την τελευταία επίθεση, αλλά όπως έγινε πριν από μία εβδομάδα στην Γαλλία απέναντι στην Βιλερμπάν, έτσι κι απόψε, η μπάλα δεν κατέληξε στο καλάθι και η Αρμάνι πήρε τη μεγάλη νίκη με 79-78.

Η ήττα αυτή, δεύτερη συνεχόμενη για τους «πράσινους», σαφώς και μπορεί να μετρήσει πάρα πολύ στη συνέχεια, μιας και η Αρμάνι είναι μία ομάδα που έχει τον ίδιο ακριβώς στόχο με το «τριφύλλι», την είσοδο στην οκτάδα. 

Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη βρίσκεται από πολύ νωρίς... σε κρίση και καλείται να αντιδράσει άμεσα, αρχής γενομένης από την «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί, όταν και θα παίξει εκτός έδρας στην Ρωσία με Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Κίμκι.

Παρότι  σε δεύτερο σερί ματς ο Καλάθης εξελίχθηκε σε «μοιραίο» παίκτη για τον Παναθηναϊκό, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα. Ο διεθνής πλέι μέικερ τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Γουάιλι με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Το αρνητικό για τους γηπεδούχους ήταν τα 3/20 τρίποντα, που είχαν, όλα από τον Νικ Καλάθη!

Κορυφαίοι της ομάδας του Μεσίνα ήταν οι Μίτσοβ (18 πόντοι), Σκόλα (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και Ρολ (16 πόντοι).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια