Το Facebook εξαγοράζει startup που μας επιτρέπει να ελέγχουμε τον υπολογιστή με το μυαλό μας


Μία startup που κατασκευάζει λογισμικό, το οποίο επιτρέπει σε χρήστες να ελέγχουν με το μυαλό τους τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αναμένεται να αποτκήσει το Facebook, έναντι του ποσού έως 1 δισ. δολ..

Σε συμφωνία για την εξαγορά της startup CTRL-Labs έχει καταλήξει ο «γίγαντας» της κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Αν και οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, οι πληροφορίες που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για ένα deal, το ύψος του οποίου μπορεί να κυμαίνεται από 500 εκατ. δολ. έως 1 δισ. δολ. - κάτι που σημαίνει ότι ίσως πρόκειται για την πιο σημαντική εξαγορά από το Facebook στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. 

Πρόκειται συγκεκριμένα, σύμφωνα με το RT, για μία εταιρεία που δημιουργεί λογισμικό, το οποίο επιτρέπει σε χρήστες να ελέγχουν τις συσκευές του ηλεκτρονικού υπολογιστή με το μυαλό τους. 

Σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος επαυξημένης πραγματικότητας και τεχνητής πραγματικότητας Άντριου Μπόσγουορθ ανέφερε ότι το Facebook αναζητά «πιο φυσικούς, διαισθητικούς τρόπους» εργασίας με συσκευές, θέλοντας να δημιουργήσει «αυτό το είδος τεχνολογίας σε αυτό το εύρος». 

Η CTRL-Labs αναμένεται να συμμετάσχει στην ομάδα των εργαστηριών του Facebook που ασχολούνται με το θέμα, και είναι γνωστή ως Oculus Research. 

Ο Μπόσγουορθ αναφέρθηκε στο προϊόν της CTRL-Labs - ένα βραχιόλι που μετρά τη δραστηριότητα των νευρώνων, μεταφέροντας τα δεδομένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εντούτοις,η συσκευή δεν διαβάζει ουσιαστικά το μυαλό του χρήστη, αλλά αποκωδικοποιεί τις ηλεκτρικές παλμώσεις που προέρχονται από τις μυϊκές ίνες καθώς και τις μεταφράζει σε ψηφιακό σήμα, το οποίο η συσκευή μπορεί να καταλάβει.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια