Αστεροειδής τρεις φορές η πυραμίδα της Γκίζας θα περάσει «ξυστά» από τη Γη


Για την ώρα υπάρχουν πέντε αστεροειδείς που κινούνται με κατεύθυνση τον πλανήτη μας και αναμένεται να περάσουν από κοντά, παρότι η NASA δήλωσε ότι κανείς δεν είναι σε τροχιά σύγκρουσης για τα επόμενα 100 χρόνια.

Η NASA παρακολουθεί το γιγαντιαίο πιθανώς επικίνδυνο αστεροειδή που αναμένεται να περάσει «ξυστά» από τη Γη μέσα στην εβδομάδα.

Εξαιτίας της ταχύτητας και της μάζας του αστεροειδούς, σχηματίζεται μία εντυπωσιακή γροθιά, με καταστροφικά αποτελέσματα αν χτυπήσει τη Γη.

Σύμφωνα με το κέντρο της NASA για τα σώματα που περνούν κοντά από τον πλανήτη, ο αστεροειδής είναι γνωστός ως 523934 (1998 FF14) και ανήκει στους αστεροειδείς Apollo.

Τέτοιου είδους σώματα είναι γνωστά για την ευρεία τροχιά τους γύρω από τον Ήλιο και τη Γη.

Σε κάποιες περιπτώσεις η τροχιά ενός αστεροειδούς τέμνει εκείνη της Γης καθώς ο πλανήτης ταξιδεύει.

Όπως εξηγεί το κέντρο της NASA «πιθανώς επικίνδυνοι αστεροειδείς ορίζονται για την ώρα με βάση παραμέτρους που υπολογίζουν την πιθανότητα να κάνουν απειλητικές κοντινές προσεγγίσεις στη Γη».

Ο συγκεκριμένος διαστημικός βράχος εκτιμάται ότι έχει διάμετρο περίπου 1.410 πόδια, αυτό είναι το μέγεθος τριών αιγυπτιακών πυραμίδων.

Μετρήσεις δείχνουν ότι ο αστεροειδής πλησιάζει με ταχύτητα περίπου 50.000 μιλίων την ώρα.

Σε αντίθεση με άλλους μικρότερους αστεροειδείς, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτός είναι πιθανότερο να περάσει από την ατμόσφαιρα της Γης.

Σε περίπτωση σύγκρουσης τέτοιος ο τεράστιος διαστημικός βράχος μπορεί πιθανόν να δημιουργήσει κρατήρα πλάτους πολλών μιλίων και να ισοπεδώσει περιοχή σε μέγεθος πόλης.

Το κέντρο σημείωσε ότι η Γη δεν απειλείται.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια