Η ζωή στη Γη κινδυνεύει: 900 φονικοί αστεροειδείς μάς σημαδεύουν από το διάστημα | Βίντεο


Η Γη μας δύσκολα θα τη «βγάλει καθαρή» από τους αστεροειδείς. Μέσα στα επόμενα 100 χρόνια υπολογίζεται πως τουλάχιστον 878 τέτοια ουράνια σώματα υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν τον πλανήτη μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή εδώ.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν τις συνηθισμένες φοβίες ενός συνωμοσιολόγου εξωγηινομανή, αλλά προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).

Ακόμη κι ένας μικρός αστεροειδής θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σοβαρή καταστροφή» και γι’ αυτό το λόγο η ESA ένωσε δυνάμεις με άλλους οργανισμούς για να ψάξουν για τέτοια μετέωρα που θα έθεταν τον πλανήτη μας σε κίνδυνο, προτού είναι πολύ αργά.



Μάλιστα, όπως αναφέρει η Daily Mail, η ανθρωπότητα συντονισμένη αγωνίζεται για την ανάπτυξη μιας τέτοιας τεχνολογίας που θα μπορούσε να εξοστρακίσει τους αστεροειδείς σε νέες τροχιές, που δεν θ’ απειλούν το γαλάζιο πλανήτη.



Από την πλευρά της, η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος προειδοποίησε ότι ένας τεράστιος αστεροειδής, με μέγεθος ουρανοξύστη θα περάσει ξυστά από τη Γη μας, το προσεχές Σάββατο.
Θα ταξιδεύει στο διάστημα με ταχύτητα που θα ξεπερνά τις 22.500 χλμ/ωρα και θα έχει διάμετρο από 951 έως μέχρι και 2133 μέτρα.

Αυτές τις μέρες στη Ρώμη, επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο συναντώνται προκειμένου να συζητήσουν το σχέδιο της NASA για άμυνα της Γης απέναντι σε τέτοια εν δυνάμει επικίνδυνα ουράνια σώματα.

Συγκεκριμένα, η NASA σκοπεύει να στείλει το διαστημικό σκάφος DART για να συγκρουστεί  με τον διπλό αστεροειδή «Δίδυμο», προκειμένου να  μελετήσει τις δυνατότητες εξοστρακισμού του σε νέα ακίνδυνη για τη Γη μας τροχιά.

Να σημειώσουμε ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο να είμαστε σε θέση να καταστρέψουμε αυτά τα ουράνια σώματα στο διάστημα, τα θραύσματά τους θα παρέμεναν επικίνδυνα για τον πλανήτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο μετεωρίτης που εξερράγη στην ατμόσφαιρα πάνω από τη ρωσική πόλη Τσελιαμπίνσκ, προκαλώντας τουλάχιστον 1500 τραυματισμούς, κυρίως από σπασμένα γυαλιά, και ζημιές σε χιλιάδες κατοικίες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια