To 2020 θα πετάξει το νέο ρωσικό μαχητικό 6ης γενιάς! - Στοιχεία του θα ενσωματωθούν και στο Su-57! | Βίντεο


Γράφει ο Γεράσιμος Χουντάλας

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Αμυνας που μίλησαν στην έκθεση MAKS 2019 που ξεκίνησε σήμερα στην Μόσχα, το νέο αεροσκάφος 6ης γενιάς που αναπτύσσει η ρωσική Αεροπορία θα είναι σχεδιασμένο σε δύο εκδόσεις, επανδρωμένο και μη επανδρωμένο και θα πετάξει στα τέλη του 2020.

Η Ρωσία αποκάλυψε το σχεδιασμό ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους 6ης γενιάς για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2016.

Το αεροσκάφος θα έχει στον οπλισμό του και... πυροβόλα λέιζερ!

Επίσης, η ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία θα εξελίξει το μαχητικό 5ης γενιάς, Sukhoi Su-57, ενσωματώνοντάς του στοιχεία από αυτά που θα αποκτήσει η 6η γενιάς, τόνισε ο πρώην επικεφαλής της ρωσικής Αεροπορίας, πτέραρχος Viktor Bondarev.

«Το Su-57 είναι ένα εξαιρετικό αεροσκάφος που μπορεί να ενσωματώσει χαρακτηριστικά της υπό ανάπτυξη 6ης γενιάς. Έχει τεράστιες δυνατότητες», δήλωσε ο Μποντάρεφ, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου. 

«Είναι το καλύτερο stealth μαχητικό του κόσμου. Ενσωματώνει ότι καλύτερο υπάρχει στη σύγχρονη αεροναυτική επιστήμη παγκοσμίως», πρόσθεσε.

Ρώσοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι στοιχεία μαχητικών 6ης γενιάς έχουν δοκιμαστεί στο πρωτότυπο Su-57, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης πτήσης και πλοήγησης, καθώς και προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αισθητήρες που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκατασταθεί σε μαχητικά αεροσκάφη.

Τα παραπάνω εξηγούν την απόφαση της Ρωσίας να δημιουργήσει εξαγωγική έκδοση για το Su-57, το Su-57E, αφού πλέον το συμβατικό Su-57, έχει ήδη «διαδόχους» στην ρωσική Αεροπορία. Κάτι ανάλογο με το S-400 και το S-500: Προχώρησαν σε εξαγωγές των S-400, όταν ανέπτυξαν το S-500!




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια