Νέο σκάνδαλο παρακολούθησης από το Facebook: Κατέγραφε τις φωνητικές κλήσεις των χρηστών του Messenger


Το Facebook βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, αφού τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης προσέλαβε άτομα προκειμένου να καταγράψουν φωνητικές κλήσεις που έγιναν μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Messenger.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία πληρώνει εκατοντάδες υπαλλήλους για να καταγράψουν κλιπ ήχου από τους χρήστες της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Messenger, ανέφεραν στο Bloomberg υπό τον όρο της ανωνυμίας άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Η σχετική έκθεση κυκλοφόρησε από το Bloomberg την Τρίτη το βράδυ.

Ώρες αργότερα, το Facebook επιβεβαίωσε ότι πράγματι είχε καταγράψει τα ηχητικά μηνύματα κάποιων χρηστών, αλλά υποστήριξε ότι δεν εκτελούσε πλέον αυτή την εργασία συλλογής δεδομένων.

«Όπως και η Apple και η Google, σταματήσαμε την καταγραφή των ηχητικών μηνυμάτων πριν από μια εβδομάδα», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο CNBC.

Το Facebook έχει βρεθεί στο επίκεντρο όλο τον περασμένο χρόνο λόγω της παραβίασης των κανόνων απορρήτου και συλλογής δεδομένων χρήστη χωρίς άδεια.

Η εταιρεία ανακάμπτει επί του παρόντος από το σκάνδαλο Cambridge Analytica του 2018, το οποίο περιελάμβανε μια πολιτική συμβουλευτική που συγκέντρωνε τα προσωπικά δεδομένα εκατ. χρηστών του Facebook χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τον Απρίλιο, το Facebook ανέφερε σε δήλωσή του ότι καταδικάστηκε με πρόστιμο ύψους 5 δισ. δολαρίων ως αποτέλεσμα της έρευνας της αμερικανικής ομοσπονδιακής επιτροπής εμπορίου (FTC) για την αποτυχία της εταιρείας να προστατεύσει τα δεδομένα δεκάδων εκατ. χρηστών από την πρόσβαση στο Cambridge Analytica.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια