Ο Κυριάκος, οι πυρκαγιές και ο εξαφανισμένος (τουρίστας) αρχηγός της Αντιπολίτευσης


Η χώρα φλέγεται και ο Τσιπρας συνεχίζει τις διακοπές του στην Ισπανία

Γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης 

Από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέκοψε της διακοπές του στα Χανιά, επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να ηγηθεί της προσπάθειας που καταβάλει ο κρατικός μηχανισμός, για να περιορίσει τα πύρινα μέτωπα. 

Ο πρωθυπουργός αφού ενημερώθηκε από τους αρμόδιους, δήλωσε ότι εκείνο που προέχει είναι η προστασίας της ανθρώπινης ζωής. 

Σήμερα είχε σειρά επαφών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ πριν από λίγο βρέθηκε στην Εύβοια, περιοχή που επλήγη περισσότερο από οποιαδήποτε αλλά, από τις φωτιές.

Η κινητικότητα του Μητσοτάκη, καταδεικνύει μια νέα αντίληψη σε σχέση με την διαχείριση των κρίσεων. Υπουργοί, γενικοί γραμματείς αλλά και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είναι προσηλωμένοι πάνω στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Σε αντίθεση με όσα είχαμε δει πριν από ένα χρόνο, όπου ένα κυβερνητικό σκορποχώρι παρακολουθούσε ως θεατής να χάνονται ανθρώπινες ζωές μέσα στις πύρινες φλόγες. Ωστόσο από προχθές βλέπουμε και κάτι ακόμη. 

Έναν πρωθυπουργό να είναι στο γραφείο του και έναν αρχηγό της Αντιπολίτευσης να συνεχίζει ακάθεκτος τις διακοπές του στην Ισπανία. Προφανώς ο κ. Τσιπρας θεωρεί ότι δεν έχει κανένα ρόλο και καμία ευθύνη στα δημόσια πράγματα από την στιγμή που έχασε την καρέκλα της εξουσίας. 

Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός της προκλητικής απουσίας του, την ώρα που γ χώρα έχει παραδοθεί σε εκατοντάδες πύρινα μέτωπα. Πριν από ένα χρόνο, ο τότε αρχηγός της Αντιπολίτευσης και πάλι είχε επιστρέψει στο γραφείο του. 

Και πάλι ήταν εκεί που έπρεπε. Αυτή την πολιτική συμπεριφορά που αποπνέει εκτός των άλλων σοβαρότητα, προτίμησαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές, στέλνοντας σε... διακοπές τον ανεύθυνο Τσίπρα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια