Associated Press: O Μητσοτάκης θέλει διαπραγματεύσεις για τις Γερμανικές αποζημιώσεις


Ανοιχτό άφησε το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία ο Κυριακός Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Associated Press, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Γερμανία, ο Πρωθυπουργός είπε πως ελπίζει πως η Γερμανία θα δεχτεί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους δημοσιογράφους: «ελπίζω να υπάρξει θετική ανταπόκριση».

Τον περασμένο Απρίλιο, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε στείλει επίσημη αίτηση στην Γερμανία για έναρξη διαλόγου για τις πολεμικές αποζημιώσεις για τον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν αναφερθηκε στο θέμα κατά την συνέντευξη τύπου, αλλά η Γερμανική κυβέρνηση έχει πει πως οι πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα έχουν διευθετηθεί.

Η Ελλάδα υπολογίζει πως οι ελάχιστες απαιτήσεις της από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ανέρχονται στα 292 δισεκατομμύρια ευρώ και ακόμη 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια