Προκαλεί ο Τσελίκ: Ανάρμοστο το ύφος Δένδια – Δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα


Ευθείες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος AKP του Ερντογάν, μετά τη σκληρή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αν ο νέος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίσει με αυτό το ύφος, τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, υποστηρίζοντας ότι το ύφος των δηλώσεων του Έλληνα ομολόγου του δεν αρμόζει με το ύφος ενός κρατικού αξιωματούχου.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) δήλωσε ότι “το ύφος με το οποίο μίλησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ απέχει πολύ από το ύφος που αρμόζει σε ένα κρατικό αξιωματούχο”.

“Η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη, κανένα δεν βλάπτει η φιλία της Τουρκίας, όλοι επωφελούνται. Αλλά ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκίνησε με αυτό το ύφος και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Αν συνεχίσει με αυτό το ύφος τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ότι στηρίζουν τις δηλώσεις των αρμοδίων της ΤΔΒΚ μέχρι τέλους. Κάλεσε μάλιστα τόσο την ελληνική όσο και την κυπριακή πλευρά να απολογηθούν για το ύφος τους. “Αυτοί που προκαλούν ένταση και προβαίνουν σε παράνομες δραστηριότητες είναι η ελληνική πλευρά και οι Ελληνοκύπριοι. Στην πραγματικότητα αυτό το ύφος είναι ύφος για το οποίο πρέπει να απολογηθούν”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Eίχε προηγηθεί και αντίστοιχου ύφους ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία αποκαλούσε την Ελλάδα «το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια