Αποτυχημένη απόπειρα αλλοίωσης της προεκλογικής ομαλότητας


Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά

Στην ιστορία θα μείνει η χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας πολιτικής ανωμαλίας στο δρόμο για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 από τον απερχόμενο και καταδικασμένο από το λαό Αλέξη Τσίπρα. Πολιτικός συνεργός ο διορισμένος Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Αποστολάκης που στην απέλπιδα προσπάθεια αποποίησης της ευθύνης του πήγε για μπάνιο στο Σχοινιά μετά το ΚΥΣΕΑ. Το τι συνέβη πραγματικά τις κρίσιμες ώρες του χθεσινού ΚΥΣΕΑ το γνωρίζουν οι συμμετέχοντες, πολιτικοί και ένστολοι.

Το καθεστώς Τσίπρα σε αναλογία με το αντίστοιχο Μαδούρο το οποίο στήριξε όσο κανείς άλλος ο απελθώνΈλληνας Πρωθυπουργός αποπειράθηκε να εκτρέψει την προεκλογική ατζέντα μέσα από μία έκτακτη σύγκλιση ΚΥΣΕΑ την ώρα που γάμος γινόταν και ο λαός απολάμβανε το τριήμερο ανεμελειάς. Με την αποκάλυψη σήμερα από τον αποτυχημένο πολιτικά οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ Αποστολάκη ότι δεν αναμένεται θερμό επεισόδιο με τους συμμάχους Τούρκους το κύριο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος είχε την ιδέα για έκτακτο ΚΥΣΕΑ Κυριακή απόγευμα στο Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ποιος ο λόγος της βιασύνης. Είναι παράλογο να συγκλήθηκε ΚΥΣΕΑ χωρίς την πρωτοβολία του Υπουργού Αποστολάκη και παραλίγο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ακύρωσε την προεκλογική περιοδεία του στα Δωδεκάνησα ο Αλέξης Τσίπρας και δεν συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ με την επιστροφή του; Γιατί τα πολυπληθή φιλικά μέσα ενημέρωσης της Κυβέρνησης προετοίμαζαν το πολεμικό κλίμα τις τελευταίες μέρες σε συνδυασμό με σειρά πολεμολάγνων άρθρων-τοποθετήσεων εν αποστρατεία πολιτικών και στρατιωτικών;

Ανεξάρτητα της αποτυχημένης προσπάθειας εχθές δραματοποίησης των ελληνο-τουρκικών σχέσεων Τσίπρας και Αποστολάκης και πρόκλησης πολιτικής ανωμαλίας και οι δύο αποδεικνύονται για άλλη μία φορά επικίνδυνοι για την πολιτική ομαλότητα μέχρι την ημέρα των εθνικών εκλογών και οφείλουν να αντικατασταθούν από Υπηρεσιακούς λειτουργούς. Η παραμονή τους δεν εγγυάται τη μη συνέχιση εκμετάλλευσης των προεκλογικών συνθηκών και του Κράτους για κομματικά οφέλη ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς Τσίπρας και Αποστολάκης έχουν αποδείξει το σεβασμό στη λαϊκή βούληση με αποκορύφωμα το εθνικό θέμα της Μακεδονίας που τόσο ένθερμα και οι δύο υποστήριξαν την παράδοση της σύγχρονης μακεδονικής ταυτότητας σε μη Έλληνες. Οι φανφάρες περί εθνικού συμφέροντος σίγησαν γρήγορα και όλη η Οικουμένη γνωρίζει επίσημα ότι η Ελλάδα των Τσίπρα-Αποστολάκη αποδέχθηκε τη μη ελληνικότητα της Μακεδονίας χωρίς αιδώ. Έθαψαν την Αμφίπολη και ξεπούλησαν μία ιστορία χιλιάδων ετών για λίγους μήνες εξουσίας παραπάνω. Το μέλλον θα τους κρίνει σύντομα.

Ας ευχηθούμε να φθάσουμε ομαλά στην 7ηΙουλίου 2019 χωρίς άλλες εκπλήξεις και εκρήξεις που μόνο σκοπό θα έχουν να τινάξουν στον αέρα τη μετάβαση της εξουσίας σε μία Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο νέος Πρωθυπουργός ελπίζουμε να έλαβε το μήνυμα των Ευρωεκλογών και να αποκλείσει κάθε δίοδο μετάβασης του καθεστώτος Τσίπρα και των ολιγαρχών του στη νέα Κυβέρνηση της Ελλάδας μέσα από τα ψηφοδέλτια και το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Αλλιώς οι μέρες της νέας Κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι μετρημένες, δυστυχώς. Υπάρχει η λαϊκή εντολή και η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας διεθνώς η οποία αν αξιοποιηθεί ορθά θα αναδείξει την Ελλάδα. Αυτό είναι το φόβητρο δανειστών, παρασιτικού καθεστώτος και προνομιούχας μερίδας toy λαού που ζητούν απελπισμένα εκτροπές για να διασωθούν.

Ο λαός αναμένει στις επόμενες δύο εβδομάδες να ενημερωθεί για το πώς η ζωή του θα γίνει καλύτερη και πώς τα σύνορα της χώρας θα θωρακιστούν από τους παράνομους εισβολείς. Τα παραμύθια περί γεφυρών είναι η ελπίδα των διακινητών. Ευημερία και ασφάλεια είναι η αδιαπραγμάτευτη απαίτηση από τους ψηφοφόρους και οι μεγαλοψυχίες περί ενότητας με το σάπιο κράτος είναι εγγύηση αποτυχίας. Ή τώρα ή ποτέ για τη Νέα Δημοκρατία και για το 75% του λαού. Το 25% θα παραμένει αμετανόητο και θα επεξεργάζεται σχέδια ανακατάληψης και νομής της εξουσίας για τους λίγους μονίμως. Μέχρι κάποιος Έλληνας Πρωθυπουργός να το αποκαλύψει και να το μεταλλάξει. Η τελευταία πολιτική επιταγή της Νέας Δημοκρατίας από το λαό έχει ημερομηνία εξαργύρωσης την 8η Ιουλίου 2019. Τότε οφείλουν να φανούν και τα πολιτικά εγκλήματα Τσίπρα που έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο της Ευρώπης για τέσσερα χρόνια εμποδίζοντας κάθε ανάπτυξη πέρα από την εξόφληση των αρπακτικών δανειστών και στοχεύοντας στη διεθνή απομόνωση της Ελλάδας. Δεν μένει παρά να δούμε λοιπόν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια