Ο Τσίπρας με τη… μάσκα του Πολάκη!


Γράφει ο Θάνος Οικονομόπουλος

Ο Πολάκης δεν είναι άτομο, δεν είναι υφυπουργός, δεν είναι πολιτικός. Δεν είναι ούτε καν ύβρις.

Είναι η ταμπέλα, το brand name, το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο «Ιανός» του Αλέξη Τσίπρα. Είναι ο… επικεφαλής του συριζέϊκου συστήματος -τρολ, αυτός που επώνυμα βαράει τα νταούλια και ακολουθούν τα υπόλοιπα, υποκρυπτόμενα με διαδικτυακά ψευδώνυμα. Γι’ αυτό και αμείβεται με μισθό βουλευτή-υφυπουργού, και όχι με τα 60 λεπτά ανά ανάρτηση που παίρνουν οι άλλοι φτωχοπρόδρομοι της Κουμουνδούρου…

Ο Πολάκης, επινοεί και προσφέρει «επιχειρήματα» για καφενειακή χρήση από τον σκληρό πυρήνα των λούμπεν οπαδών της «πρώτη φορά αριστεράς». Κι’ εδώ που έφτασε η συρρίκνωση της απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, αυτούς ακριβώς θέλει να να συσπειρώσει, να εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας. Κι’ ας καμώνεται τον… κεντροαριστερό, ας πασχίζει να «φάει» τους ψηφοφόρους της πραγματικής κεντροαριστεράς.

Ξέρει (δεν μπορεί…) ο κ. Τσίπρας ότι ο Πολάκης διώχνει τον… κανονικό κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ήθος αλλά και το ύφος του, προκαλούν αηδία και αποστροφή. Αλλά τον κρατάει και τον στηρίζει, επειδή τον χρειάζεται. Να γαυγίζει, να δημιουργεί το αισχρό κλίμα πόλωσης που θέλει, να συσπειρώνει του «τουπαμάρος» των οπαδών. Τους μόνους στους οποίους μπορεί να υπολογίζει για να έχει κάποιο ρόλο (και εσωκομματικά…) την επόμενη μέρα.

Δεν έχει νόημα ν’ ανατρέξει κανείς στις χυδαιότητες, τα προκλητικά αντιδημοκρατικά ξεσπάσματα, τις απειλές αυτού του υπανθρώπου στον δημόσιο βίο. Η συμπεριφορά του, δημιούργησε και… επιστημονικό- ψυχιατρικό όρο: «πολακισμός»! Βρίζει ανθρώπους, απειλεί « να θάψει» (κυριολεκτικά!) δημοσιογράφους, λέει φωναχτά «να κλείσουμε κάποιον αντίπαλο φυλακή, αλλιώς εκλογές δεν κερδίζουμε…» με την ίδια άνεση που καλύπτει υπό δικαστική διερεύνηση συγγενείς του, κρύβεται πίσω από την ασυλία του για ν’ αποφύγει τις διώξεις που του έχουν ασκηθεί για αδικήματα που έχει διαπράξει όχι ως υπουργός αλλά ως… «μπουλντόγκ», βγαίνει και αποκαλύπτει την ταυτότητα «προστατευομένων μαρτύρων»! Και μάλιστα με την «μαγκιά» του να λέει πώς….«τους πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη, και τους πιέσαμε να καταθέσουν!»

Κι ο κ. Τσίπρας τον καλύπτειαπολύτως!

Έκανε πολύ καλά ο Μητσοτάκης που ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση μομφής εναντίον του Πολάκη. Με (τελευταία…) αφορμή την χυδαία, ρατσιστική και αδιανόητη επίθεση που εξαπέλυσε μέσω διαδικτύου εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κυμπουρόπουλου. Ενός παλικαριού, που τετραπληγικός ων, σπούδασε, έγινε ψυχίατρος, και υπηρετεί στο ΕΣΥ, και φυσικά είναι τιμή του να υβρίζεται από έναν Πολάκη… Έναν Πολάκη, που όχι μόνο δεν είχε την στοιχειώδη αίσθηση ντροπής, ώστε ν’ αναδιπλωθεί μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι χυδαιότητες του, αλλά… επανήλθε «δριμύτερος» και προκλητικότερος!

Ο κ. Τσίπρας, αν και έχει προκληθεί πλειστάκις, εντός και εκτός Βουλής, ν’ αποκηρύξει τον υφυπουργό και τις «μεθόδους» του και να τον διώξει από την κυβέρνηση, δεν το έπραξε. Αντίθετα, παρείχε πάντα την εμπιστοσύνη και… θαλπωρή του σ’ αυτόν. Στην καλύτερη περίπτωση, παραδέχεται απλώς, όπως και σήμερα, ότι «έχει ιδιόρρυθμο ύφος…». Αλλά η σχέση του κ. Τσίπρα με τα ελληνικά, είναι γνωστή και…. διάτρητη!

Με την πρόταση μομφής, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν στην Βουλή αρκετοί σύντροφοι του αγροίκου υφυπουργού. Όλοι αυτοί που (τολμούσαν…) να ψελλίσουν κάποιες ενστάσεις για την συμπεριφορά του, περιορίζονταν να πουν «εμείς, δεν θα το κάναμε…»-αλλά μέχρις εκεί. Κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την αγάπη και εκτίμηση που τρέφει ο κ. Τσίπρας για το «μπουλντόγκ» του.

Για να δούμε πως θα πάει η (ονομαστική) ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στην Βουλή. Γιατί μπορεί ο κ. Τσίπρας ν’ αντέδρασε με το «θυμικό»,… απειλώντας να μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε… πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά μέχρι να γίνει η συζήτηση στην Βουλή, έχουμε καιρό. Και δεν πρέπει να αποκλείουμε ενδεχόμενο πανηγυρικό… άδειασμα του Πολάκη (προφανώς με εντολή Τσίπρα), κάτι πάντως που θ’ αποδεικνύει την ταραχή και την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει προεκλογικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Που ίσως νομίσει ότι πετώντας την τελευταία στιγμή το… έρμα στην θάλασσα, μπορεί να σώσει το σαπιοκάραβο από τον καταποντισμό…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια