Έρχεται αύξηση-φωτιά της τιμής στα σουβλάκια - Πόσο θα φτάσει


Ακριβότερο θα είναι το σουβλάκι σε λίγο καιρό, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των επαγγελματιών του κλάδου, εξαιτίας της αύξησης της τιμής του κρέατος σε όλη την Ευρώπη.

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, το πρωί της Πέμπτης, αναφέρθηκε ότι εκπρόσωποι του κλάδου των ψητοπωλών ετοιμάζονται να συστήσουν σωματείο και να διαχειριστούν θέματα όπως η επερχόμενη αύξηση στην τιμή που πωλείται το σουβλάκι.

Ο επαγγελματίας κ. Γιώργος Πολύζος, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, είπε ότι έχει αυξηθεί περισσότερο από 30% το τελευταίο διάστημα και αυτό αναμένεται να μετακυληθεί στα σουβλάκια: «Το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι αν θα ακριβύνει το σουβλάκι αλλά γιατί ακριβαίνει. Η φορολογία είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε και ένα σοβαρό πρόβλημα: Τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα, από την 1η Μαρτίου έχουν ακριβύνει πολύ. Ο καταναλωτής θα στενοχωρηθεί αν πέσει η ποιότητα. Γι αυτό και εμείς θα ακριβύνουμε το προϊόν για να μην πέσει η ποιότητα».

Ερωτηθείς σε τι ποσοστό θα γίνει η αύξηση, εκτίμησε κατά 10 – 15%.

«Λογικά θα αρχίσει από την 1η Μαΐου, ήδη 45 μέρες την έχουμε απορροφήσει» είπε στον ΣΚΑΙ και όταν ρωτήθηκε αν θα φτάσει το σουβλάκι στα 3 ευρώ, είπε ότι ίσως όχι τόσο, αλλά η τιμή θα πλησιάσει εκεί.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια