Η Samsung ανακοινώνει νέα μνήμη υψηλής χωρητικότητας για smartphones


Η Samsung προχώρησε στην ανακοίνωση της νέας μνήμης DRAM χωρητικότητας 12GB για χρήση σε σύγχρονα smartphones με πολλαπλές κάμερες, μεγάλο μέγεθος οθόνης, και λειτουργίες ΑΙ και 5G. 

Πρόκειται για την πρώτη μνήμη mobile DRAM 4Χ στη βιομηχανία με μέγεθος 12 Gigabyte (GB), χαμηλής ισχύος, με διπλή ταχύτητα δεδομένων (LPDDR4X)- βελτιστοποιημένη για τα premium smartphones. Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη χωρητικότητα είναι υψηλότερη από τα περισσότερα πολύ λεπτά notebooks και θα επιτρέψει στους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλες τις λειτουργίες ενός smartphone επόμενης γενιάς.

Η νέα μνήμη θα διατεθεί φυσικά και σε άλλους κατασκευαστές συσκευών οι οποίοι πλέον θα είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες των συσκευών που διαθέτουν περισσότερες από πέντε κάμερες, συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος οθόνης καθώς και λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και 5G. Με την νέα 12GB DRAM οι χρήστες των smartphones μπορούν να εκτελούν πολλές εργασίες ταυτόχρονα και απρόσκοπτα, να αναζητούν ταχύτερα, να πλοηγούνται αβίαστα μεταξύ πολυάριθμων εφαρμογών, σε πολύ μεγάλες οθόνες υψηλότερης ανάλυσης. Επίσης, ο λεπτός σχεδιασμός της (μόλις 1.1 χιλιοστά) εξυπηρετεί το κομψό, λιτό design των smartphones. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Samsung, η χωρητικότητα 12GB επετεύχθη με τον συνδυασμό έξι LPDDR4X chip, 16 gigabit έκαστο, με βάση την επεξεργασία δεύτερης γενιάς της τάξεως 10nm (1y-nm), σε μια μόνο συσκευασία, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο για την μπαταρία του smartphone. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 1y-nm της Samsung, η νέα 12GB mobile μνήμη εξασφαλίζει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που φτάνει τα 34.1GB ανά δευτερόλεπτο, ενώ μειώνει την αναπόφευκτη αύξηση κατανάλωσης ενέργειας που προκαλείται από την ενίσχυση της DRAM χωρητικότητας.

«Με την έναρξη μαζικής παραγωγής της νέας LPDDR4X, η Samsung ολοκληρώνει μια πλήρη σειρά προϊόντων προηγμένης μνήμης που θα ενισχύσουν την νέα εποχή των smartphones, που περιλαμβάνει λύσεις αποθήκευσης από 12GB mobile DRAM μέχρι 512GB eUFS 3 αποθηκευτικό χώρο» δήλωσε ο Sewon Chun, Executive Vice President of Memory Marketing της Samsung Electronics. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια