Η NASA επιστρέφει στη Σελήνη για να «μείνει»


Ο Τζιμ Μπρίντενσταϊν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της NASA, δήλωσε ότι ο οργανισμός σχεδιάζει να επιστρέψει στη Σελήνη και να στείλει αστροναύτες που θα εξερευνήσουν περαιτέρω την επιφάνεια για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Αξιωματούχος της NASA, ο Τζιμ Μπρίντενσταϊν σε ανάρτηση του περιγράφει λεπτομερώς τους στόχους του οργανισμού του, οι οποίοι εκτός από την αποστολή επανδρωμένων πληρωμάτων στη Σελήνη καθώς και στον Άρη στο μέλλον, περιλαμβάνουν και την παραμονή τους εκεί για μεγαλύτερο διάστημα.

«Ως δια βίου υποστηρικτής της NASA, είμαι ενθουσιασμένος που μιλάω για άλλη μια φορά για την προσελήνωση ανθρώπων στο φεγγάρι. Αλλά για μερικούς, το ότι λεώ ότι επιστρέφουμε στο φεγγάρι υπονοεί ότι θα κάνουμε το ίδιο όπως κάναμε πριν από 50 χρόνια. Θέλω να είμαι σαφής — αυτό δεν είναι το όραμά μας», έγραψε ο ίδιος στο Ozy News.

Ο Τζιμ Μπρίντενσταϊν είχε ζητήσει προηγουμένως από την αμερικανική βιομηχανία να βοηθήσει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη επανδρωμένων αποστολών στη σελήνη, σε απάντηση μιας σαφούς εντολής από τον αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το Κογκρέσο να στείλουν και πάλι αστροναύτες έξω από την τροχιά της Γης.

«Πηγαίνουμε στο φεγγάρι με καινοτόμες νέες τεχνολογίες και συστήματα για να εξερευνήσουμε περισσότερες τοποθεσίες στην επιφάνεια από ό, τι νομίζαμε ότι είναι δυνατόν. Αυτή τη φορά, όταν θα πάμε στο φεγγάρι, θα μείνουμε», πρόσθεσε.

Ο Μπρίντενσταϊν δήλωσε ότι η NASA θα αρχίσει να προχωράει τα σχέδιά της την επόμενη εβδομάδα, όταν συνεργάτες της από την ιδιωτική βιομηχανία και αλλού θα επισκεφθούν την έδρα του διαστημικού οργανισμού για να συζητήσουν τα νέα σκάφη.

Τέλος ανέφερε ότι,ο στόχος είναι να επιστρέψουν οι αστροναύτες στη Σελήνη μέσα στην επόμενη δεκαετία.
(Foto: © AFP 2018 / NASA)

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια