Loyal Wingman: Στρατιωτικό drone-συνοδός για πολεμικά αεροσκάφη


Το νέο της μη επανδρωμένο αεροσκάφος, Boeing Airpower Teaming System, παρουσίασε η Boeing. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, έχει σχεδιαστεί από τη Boeing Australia και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας σε πρόγραμμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους εκτός των ΗΠΑ. Σκοπός του θα είναι να υποστηρίζει/ συμπληρώνει και να επεκτείνει τις αεροπορικές αποστολές μέσω «έξυπνης» συνεργασίας με υπάρχοντα στρατιωτικά αεροσκάφη.

Μοντέλο του Boeing Airpower Teaming System παρουσιάστηκε στο Australian International Airshow από τον Αυστραλό υπουργό Άμυνας, Κρίστοφερ Πάιν. Στο πλαίσιο των διαδικασιών έρευνας και ανάπτυξης, η αυστραλιανή κυβέρνηση και η Boeing θα κατασκευάσουν ένα concept demonstrator, το Loyal Wingman- Advanced Development Program που θα βοηθήσει στην όλη διαδικασία παραγωγής του Boeing Airpower Teaming System.

«Το Boeing Airpower Teaming System θα παρέχει σημαντικό πλεονέκτημα στις επανδρωμένες/ μη επανδρωμένες αποστολές των συμμαχικών δυνάμεων» είπε η Κριστίν Ρόμπερτσον, αντιπρόεδρος και general manager της Boeing Autonomous Systems. «Με τη δυνατότητά του να επαναρυθμίζεται γρήγορα και να πραγματοποιεί διαφορετικούς τύπους αποστολών σε συντονισμό με άλλα αεροσκάφη...θα αποτελεί πραγματικά πολλαπλασιαστή ισχύος, καθώς προστατεύει και προβάλλει αεροπορική ισχύ».

Το Boeing Airpower Teaming System θα παρέχει «επιδόσεις επιπέδου μαχητικού», με διαστάσεις 11,7 μέτρων και εμβέλεια άνω των 2.000 ναυτικών μιλίων. Επίσης, θα διαθέτει αισθητήρες που θα υποστηρίζουν αποστολές συλλογής πληροφοριών, παρακολούθησης, αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ θα χρησιμοποιεί ακόμη τεχνητή νοημοσύνη για να πετά ανεξάρτητα ή προς υποστήριξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενώ διατηρείται ασφαλής απόσταση.

«Το αεροσκάφος αποτελεί ιστορικό εγχείρημα για τη Boeing. Δεν αναπτύχθηκε απλά εκτός των ΗΠΑ, είναι επίσης σχεδιασμένο έτσι ώστε οι διεθνείς μας πελάτες να μπορούν να ενσωματώνουν τοπικό υλικό για να καλύπτουν τις απαιτήσεις κάθε χώρας» είπε ο Μαρκ Άλεν, πρόεδρος της Boeing International.

H πρώτη πτήση προορίζεται για το 2020.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια