Σχέδιο για «Κοσοβοποίηση» της Θράκης από την Άγκυρα: Έντονη κινητικότητα με «Δούρειο Ίππο» το DEB

Εικόνες-σοκ με ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές


Η παρουσία μουσουλμανικού πληθυσμού, σε συνδυασμό με τον τουρκόφωνο πληθυσμό της νότιας Βουλγαρίας που αποτελεί γεωγραφική συνέχεια της Θράκης, λειτουργεί μερικώς ως πέμπτη φάλαγγα ή ως εμπροσθοφυλακή της τουρκικής στρατηγικής στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στην βορειοανατολική Ελλάδα

Δυστυχώς το ζήτημα της Θράκης δεν απασχολεί τις εκάστοτε κυβερνήσεις και έχουν αφήσει την τουρκική προπαγάνδα να παίζει μπάλα σε ξένο γήπεδο χώρίς αντίπαλο.

Το κόμμα DEB για όσους δε γνωρίζουν αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ. Βασικός πολιτικός στόχος του DEB είναι να προβληθεί ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το Τουρκικό προξενείο στη Θράκη χρηματοδοτείται από την Άγκυρα ετησίως με το ποσό των 25.000.000 -30.000.000 για να μπορεί να υλοποιεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της «μητέρας πατρίδας» στην ελληνική αυτή περιοχή και να εξαγοράζονται συνειδήσεις.

Είναι γνωστές οι επαφές και η υποστήριξη που παρέχει το εν λόγω τουρκικό προξενείο στις οργανώσεις και στους συλλόγους της Θράκη που φέρουν στην επωνυμία τους και τη λέξη «τουρκικό…» και στις εκδηλώσεις τους κυματίζει η σημαία της ….«αυτόνομης Δυτικής Θράκης». Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μπροστά σε αυτές τις ανησυχητικές εξελίξεις φαίνεται πως παρακολουθεί ατάραχο και χωρίς να ιδρώνει… Με την τακτική της ανοχής που έχει υπάρξει δεκαετίες τώρα κανείς δεν ξέρει τι εκλογικό ποσοστό θα καταγράψει το το DEB στη Θράκη στις ευρωεκλογές.

Έτσι, όπως διαβάζουμε στα tοurkikanea.gr, μέλη του νέου Δ.Σ. του κόμματος DEB επισκέφτηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 1/2/2019 η Γενική Πρόεδρος του DEB Τσιντέμ Ασάφογλου και μέλη του Δ.Σ., πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές επισκέψεις στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά και στον βουλευτή Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ.

Στην πρώτη επίσκεψη που έγινε πρωινές ώρες στην Κομοτηνή, τα μέλη του Δ.Σ. του κόμματος DEB, τα υποδέχθηκαν οι βουλευτές Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά. Οι βουλευτές ευχήθηκαν στην πρόεδρο Τσιντέμ Ασάφογλου και στο Δ.Σ. να έχουν επιτυχίες στις εργασίες τους και ανέφεραν πως πάντοτε επιθυμούν τον διάλογο μαζί τους.

Αργότερα πραγματοποίησαν μια εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ξάνθη, στο γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ, όπου διεξήχθη μια θερμή συνομιλία. Όπως και οι άλλοι βουλευτές, έτσι και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ευχήθηκαν στην Πρόεδρο Τσιντέμ Ασάφογλου και στην ηγεσία του κόμματος, να έχουν επιτυχίες στις εργασίες τους

Ως κόμμα DEB ευχαριστούμε για την θερμή τους υποδοχή, τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και για μια ακόμη φορά επιθυμούμε να εκφράσουμε την αποφασιστικότητα μας στο να κάνουμε βήματα, ισότιμες προσεγγίσεις, ώστε με αμερόληπτο τρόπο να αναπτύξουμε κουλτούρα συναίνεσης και σχέσεις φιλίας.

Δείτε εικόνες:


Απλά να θυμήσουμε τα εξής. Στο 100% των εκλογικών κέντρων στις ευρωεκλογές του 2014, στον νομό Ροδόπης, το DEB εξασφάλιζε 41,68% έναντι 16,41% της Ν.Δ. και 10,83% του ΣΥΡΙΖΑ και στον νομό Ξάνθης 25,89%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 17,59% και τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο με 17,11%.

Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, προς ενίσχυση του DEB κατέφθασαν με μισθωμένα λεωφορεία περισσότεροι από 4.000 ψηφοφόροι, μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, καταγόμενοι από τη Ροδόπη και την Κομοτηνή, που ζουν ως εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ή φοιτητές στην Τουρκία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια