Σεισμός στο ΚΙΝΑΛ: Ο Γ. Παπανδρέου πάει ΣΥΡΙΖΑ; Τι επιδιώκει ο Τσίπρας!

Έρχεται σύγκρουση - Ποιος ο κίνδυνος για τη χώρα μας


Τεκτονικός σεισμός θα χτυπήσει το ΚΙΝΑΛ εάν τελικά ισχύουν οι πληροφορίες που αναφέρει σήμερα και η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι για να καταφέρει να κρατήσει τα ποσοστά του πρέπει να αντιμετωπίσει μια  ενδεχόμενη άνοδο του ΚΙΝΑΛ, το οποίο πλέον αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό του, καθώς φοβάται την επιστροφή του παλαιού ΠΑΣΟΚ… στην έδρα του.

Μια ενδεχόμενη συνεργασία του Γ. Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που η Φώφη Γεννηματά του έχει προτείνει και έχει δεσμευτεί ότι θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, δεν θα δημιουργήσει  αναστάτωση μόνο στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην ίδια την οικογένεια Παπανδρέου, τη στιγμή που ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Κινήματος Αλλαγής και θα λάβει μέρος στα ψηφοδέλτιά του ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Στο μεταξύ πολλά θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσει ο ΓΑΠ, αλλά και παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε τρεις εκδηλώσεις που έρχονται και είναι οι εξής:

Η εκδήλωση του Ινστιτούτου «ΕΝΑ» του Γιάννη Δραγασάκη η οποία πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα με θέμα «προγραμματικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για μια προοδευτική συμπαράταξη». Ομιλητές είναι ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η δικηγόρος Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς στη συμπρωτεύουσα Δημήτρης Γιατζόγλου και το στέλεχος του Πανεπιστημίου Θράκης Χρύσανθος Τάτσης, ενώ θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου.
Η εκδήλωση της Δευτέρας που μας έρχεται, της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, με τη δημοσιοποίηση δεκάδων υπογραφών κάτω από το κείμενο που έχει διαμορφωθεί. Υπογραφές που θα προέρχονται από στελέχη της κεντροαριστεράς, κυρίως του Παπανδρεϊκού αλλά και του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, γεγονός που προκαλεί μεγάλη αναταραχή στη Χαριλάου Τρικούπη.
Η μεγαλύτερη αναταραχή, ωστόσο, μπορεί να προκληθεί στην εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου. Σε αυτή θα παρευρεθεί ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που κάνουν οι ευρωσοσιαλιστές προκειμένου να προωθήσουν την προοδευτική συνεργασία ενόψει των ευρωεκλογών.Στην εν λόγω εκδήλωση ομιλητές θα είναι ο ίδιος ο κ. Μπούλμαν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, η Λούκα Κατσέλη ενώ δεν αποκλείεται να παρευρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην τελευταία εκδήλωση το ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει να μην παραστεί, αφού τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο ευρωβουλευτής του, Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκαν να μετέχουν στο πάνελ,  καθώς θεωρούν ότι πρόκειται ξανά για μια κίνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που στόχο έχει την προσέγγιση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην εκδήλωση αναμένεται να λάβει μέρος ο Γιώργος Παπανδρέου –ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς- παρά το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη διαρρέει ότι έχει δεσμευθεί στη Φώφη Γεννηματά ότι δεν θα παραστεί. Σε περίπτωση όμως που ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ τελικά δεν τηρήσει τη δέσμευσή του, η συμμετοχή του στο ΚΙΝΑΛ θα είναι αμφίβολη και τότε, ίσως ανοίξει ο ασκός του Αιόλου…

Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για τη διάλυση της αντιπολίτευσης με στόχο να παραμείνει στην εξουσία και να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και πολύ καιρό, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως στο Crashonline. Οι κινήσεις αυτές όμως κρύβουν και πολλούς κινδύνους για τη χώρα. Εκτός του ότι τέτοιοι στόχοι και είναι εντελώς αντιδημοκρατικοί, πρέπει να τονίσουμε ότι ανάλογοι σχεδιασμοί γίνονται, κυρίως, μόνο από… κέντρα αποσταθεροποίησης καθεστώτων. Διαλύουν την αντιπολίτευση ενός κράτους, ώστε όταν ρίξουν την κυβέρνηση, να μην υπάρχει διαδοχή και να δημιουργηθεί ακυβερνησία, κάτι που στην περίπτωση της Ελλάδας θα είναι καταστροφικό.

Όλα αυτά ίσως να ακούγονται παράξενα ή υπερβολικά. Κι όμως στην πολιτική όλα είναι πιθανά και η αντιπολίτευση, κυρίως η αξιωματική, πρέπει να αφυπνισθεί προτού να είναι αργά…

Νίκος Αναστασίου

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια