Σπάει η ομερτά για το ΠΑΣΟΚ!


Το ΠΑΣΟΚ τσέπωνε πολύ μαύρο χρήμα από εταιρίες για τις... ανάγκες του, αλλά λίγα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα για τις μαφιόζικες και αντεθνικές δοσοληψίες του κόμματος των Ιμίων και όλων των μεγάλων σκανδάλων, με πρωταγωνιστές τύπους σαν τον Χριστοφοράκο. 

Τώρα, όμως, έρχεται η ώρα να μιλήσουν αυτοί που γνωρίζουν... Πιθανότατα θα υποχρεωθούν να αποκαλύψουν πράγματα και στοιχεία για υποθέσεις, τις οποίες υποτίθεται ότι «αγνοούν».

Αυτό το κακοφορμισμένο σπυρί, που είναι γεμάτο με πολιτικό πύον, επιορκία και σαπίλα, ετοιμάζεται να σπάσει λόγω της... ομιλητικότητας του «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ και δεξιού χεριού του Κώστα Σημίτη, Θεόδωρου Τσουκάτου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσουκάτος είπε στην απολογία του (για την υπόθεση των «λαδωμάτων» της Siemens στο σημιτικό ΠΑΣΟΚ) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα εξής: «Το 2000, οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από εταιρίες έφτασαν τα 16 δισ. δραχμές. Δεν ήταν μόνο η Siemens, ήταν και άλλες εταιρίες. Αυτές οι εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν κόμματα... Οι ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ήταν ένα καθεστώς που κανείς δεν ήθελε να το ψάξει, από κανένα κόμμα. Με έκαναν αποδιοπομπαίο τράγο... Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο και το ΠΑΣΟΚ σφύριζε κλέφτικα».

Όταν τον ρώτησαν για τα ονόματα των στελεχών και των εταιριών που «έσπρωχναν» μετρητά στο κόμμα των Ακηδων και των Γιάννων, ο Τσουκάτος αναφέρθηκε στον «κώδικα εχεμύθειας» που τον δέσμευε: «Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα. Υπάρχει κώδικας εχεμύθειας, γιατί αυτές οι εταιρίες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους». 

Κώδικα εχεμύθειας έχει και η Μαφία, και τον αποκαλεί «ομερτά». Όμως, αυτή η ομερτά μπορεί να σπάσει, αφού η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για όσα ανέφερε ο Τσουκάτος στην απολογία του σχετικά με την «ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων».

Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να διαλευκανθεί η υπόθεση, αν δεν κληθεί να καταθέσει ο τότε πρόεδρος του -«λαδωμένου» από τη Siemens- ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια