Ο ΓΑΠ επίτροπος του Τσίπρα;


Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης

Οι πιθανότητες να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβρη όλο και απομακρύνεται ως σενάριο, αν όμως ο Αλέξης αποτολμήσει το salto mortale τότε θα είναι αυτός που θα ορίσει τον καινούριο επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν. Και όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι θα τοποθετήσει στην καίρια αυτή θέση τον Γιώργο Παπανδρέου. Τότε είναι που πραγματικά θα γελάσουμε.

Όχι διότι ο Γιώργος δε κάνει γι αυτή την θέση, ίσα-ίσα μπορεί να γίνει μια χαρά επίτροπος. Δώσε του ταξίδια και θέσεις που μιλάνε αγγλικά και θα δεις να κάνει θαύματα. Στο εσωτερικό θα γελάσουμε, διότι αυτό πια δεν θα ‘ναι διεύρυνση του Σύριζα προς την κεντροαριστερά, αλλά κανονική ΠΑΣΟΚοποίηση του. Θα πρόκειται για έφοδο μέσα στην καρδιά του ΚΙΝΑΛ, αλλά και στην ιστορία του.

Θα ζήσουμε βέβαια το ακραία παράλογο, η κυβερνώσα αριστερά να έχει κυβέρνηση μισή Πασοκική και μισή λαϊκοδεξιά, να προτείνει Πρόεδρο δεξιό και επίτροπο έναν συνιδιοκτήτη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως είναι λογαριασμός του Αλέξη, που θα πρέπει να εξηγήσει σε μερικούς δικούς του πως διάολο στέρεψαν οι αριστεροί για τις ανώτατες πολιτικές θέσεις και κατέληξε να πρωθυπουργεύει ενός σχήματος που αποτελείται σχεδόν ολοκληρωτικά από παλιούς εχθρούς.

Το σενάριο έχει μικρές πιθανότητες καθότι οι εκλογές κατά 95% θα γίνουν τον Μάη, οπότε ο Κυριάκος θα ναι αυτός που θα ορίσει επίτροπο. Αλλά για την υπόθεση εργασίας και μόνο, μετά από τις απανωτές διαρροές το μπαλάκι πέφτει πια στον ίδιον τον Γιώργο Παπανδρέου. Με τον χαμό που γίνεται γύρω απ’ το όνομα του, δεν μπορεί να σφυρίζει κλέφτικα. Πρέπει να μιλήσει. Αρκεί μια δημόσια δήλωση του ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση και ότι δεν έχει υπάρξει συζήτηση με τον Αλέξη για τέτοιο θέμα, ώστε να λήξει μια και καλή το ζήτημα.

Διότι αν το Μαξίμου συνεχίσει αυτές τις διαρροές (που θα το κάνει), αν οι Βερναδάκηδες λένε κάθε τόσο απροκάλυπτα ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις απ’ το ΚΙΝΑΛ κι ο Γιώργος αρνείται να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, τότε ο καθένας δικαιούται να σκεφτεί ότι πίσω από την σιωπή του υπάρχει νταραβέρι. Το κυριότερο δε, δικαιούται να σκεφτεί ότι όλες αυτές οι πρόσφατες αθρόες προσχωρήσεις πρώην στελεχών και υπουργών του Γιώργου στις τάξεις του Σύριζα, δεν είναι μεμονωμένες ατομικές κινήσεις αλλά μέρος ενός σχεδίου με μελλοντική κορύφωση. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια