Κανένα πρόβλημα για Α.Τσίπρα: Ανετα παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης - Εύκολα εκχωρεί Μακεδονία - Καμία αντίδραση από ΝΔ, ΠτΔ


Γράφει o Γιάννης Πετρίδης

Κανένα πρόβλημα δεν έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει την θητεία της κυβέρνησής του, ακόμα και αν αποχωρήσει ο Π.Καμμένος και οι τρεις πιστοί βουλευτές του, από την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ούτε έχει πρόβλημα να υπερψηφίσει την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών και να παραχωρήσει την Μακεδονία (όνομα, εθνότητα, γλώσσα) στους Σκοπιανούς.

Σε όλες τις περιπτώσεις τους έχει τους 151 βουλευτές ή και περισσότερους.

Και αν για την επαπειλούμενη ψήφο εμπιστοσύνης, είναι θεμιτό να αναζητά τους 151, για την έγκριση της εκχώρησης της Μακεδονίας είναι απίστευτο ότι υπάρχουν διαθέσιμοι βουλευτές, οι οποίοι κάποτε υπήρχαν σε ένα πατριωτικό κόμμα, όπως οι ΑΝΕΛ των πρώτων ετών του πολιτικού βίου τους ακόμα και στη ΝΔ και για να παραμείνουν λίγους μήνες ακόμα στην υπουργική καρέκλα, θα δεχθούν να ξεπουλήσουν την ελληνική ιστορία και να «ξοδέψουν» το αίμα χιλιάδων Ελλήνων που έδωσαν το αίμα τους για να επανέλθει η βόρεια ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας στον ελληνικό εθνικό κορμό (πλην της περιφέρειας του Μοναστηρίου που παρά λίγο να ενταχθεί στην Ελλάδα το 1992-1993).

Και όμως φαίνεται ότι ο Α.Τσίπρας έχει τις απαιτούμενες ψήφους.

Και δε μιλάμε μόνο για τους απίθανους τύπους σαν τον Δανέλλη: Οπως έγραφε από χθες το pronews.gr στους 145 βουλευτές που διαθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τη μεταγραφείσα από την Ε.Κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου), πιθανολογείται ότι θα προστεθούν η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, που είναι ανεξάρτητη και έχει εκλεγεί με τη ΝΔ, η υπουργός Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης που μαζί με τους Θ. Παπαχριστόπουλο και Κ.Ζουράρι είναι εκλεγμένοι με τους ΑΝΕΛ και ο Γιάννης Σαρίδης από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Και αν ο Ζουράρις δεν ψηφίσει υπέρ της εκχώρησης της Μακεδονίας και πάλι αρκούν οι λοιποί.

Αλλωστε να τονίσουμε ότι και η ΝΔ, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν πρόκειται να κάνουν αυτό που θα μπορούσαν προκειμένου να αποτραπεί η εκχώρηση εθνικού κορμού («εθνικός κορμός» δεν είναι μόνο το έδαφος, αλλά και η ιστορία και τα ιστορικά-κληρονομικά δικαιώματα σε μια περιοχή) στα Σκόπια.

Δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ δήλωση της ΝΔ ή αρμόδιου της ΝΔ που να λέει: «Τσίπρα δεν θα σε αφήσουμε να ψηφίσεις την συμφωνία των Πρεσπών».

Οχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δεν θέλουν.

Αλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι για κάποιον άγνωστο λόγο έχει εξαφανιστεί εντελώς από την συζήτηση ο κατ'εξοχήν  αρμόδιος για να μιλήσει για την συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός, ο Μακεδόνας, Κώστας Καραμανλής.

Ο Κ.Καραμανλής, δεν υπάρχει, η ΝΔ δεν παραιτεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα της για να μην ψηφιστεί το Σκοπιανό και να πάμε σε εκλογές, ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ούτε για αστείο δεν σκέφτεται την παραίτηση ή την άρνηση υπογραφής του διατάγματος εκχώρησης της Μακεδονίας.

Μήπως τελικά ζητάμε πολλά από απίθανους τύπους στιλ Παπαχριστόπουλου, Δανέλλη κλπ. όταν όλοι οι άλλοι «σφυρίζουν αδιάφορα»;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια