Δικαστής Ντρεντ - Το μέλλον έρχεται


Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Σιγά σιγά αναπτύσσεται ένα δίπολο παντού. Αυτό που οδηγεί προς παγκόσμια διακυβέρνηση και εκείνο που θέλει αυτόνομους λαούς – έθνη. 

Το σύμφωνο για την ελεύθερη μετανάστευση, είναι η τελευταία πράξη της υλοποίησης του σχεδίου των παγκοσμιοποιητών που έρχεται να συμπληρώσει την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων. Είναι η δυνατότητα των ανθρώπων να μετακινούνται προς τις περιοχές που θα επιλέγει το παγκόσμιο κεφάλαιο να στήνει επιχειρήσεις. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι κανόνες εργασίας κ.λ.π. θα καθορίζονται με διεθνείς κανόνες και κανένα κράτος - επαρχία, δεν θα έχει το δικαίωμα να επέμβει. Αυτό δηλαδή που έγινε με τη διάλυση των μικρών κρατιδίων και τη δημιουργία των μεγάλων εθνικών κρατών - μεγάλων εθνικών αγορών, κατά τη βιομηχανική επανάσταση. Το ίδιο ακριβώς επαναλαμβάνεται τώρα σε παγκόσμια κλίμακα. 

Μην φανταστεί κάποιος αφελής ότι θα υπάρχει παγκόσμια δημοκρατία. Μικρογραφία του τι θα συμβεί και μάλιστα πολύ λαϊτ μας δίνει η Ευρωζώνη. Μια γραφειοκρατία διορισμένη από τους διεθνείς ολιγάρχες θα κάνει κουμάντο. Όσοι έχουν δει το έργο Judge Dredd, θα αντιληφθούν το που ακριβώς θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση στο μέλλον.

Προφανώς, έχει αρχίσει και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ο αντίθετος πόλος, ο οποίος λέει ότι οι κατά τόπους λαοί θα πρέπει να είναι αυτόνομοι να αποφασίζουν για τη ζωή τους, με πιο άμεσες και ελεγχόμενες από τους ίδιους διαδικασίες. Εννοείται, ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν, είναι να καταργήσουν την αντιπροσωπευτική δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με πραγματική δημοκρατία. Όσο οι εκλεγόμενοι ψευδοαντιπρόσωποι θα εξακολουθούν να ελέγχονται από την οικονομική ολιγαρχία, οι αντιπροσωπευόμενοι λαοί είναι χαμένοι από χέρι.

Προς το παρόν, αυτός ο αντίθετος πόλος εκδηλώνεται εντελώς ασυντόνιστα, χωρίς κοινή ιδεολογική αφετηρία και κοινό στόχο. Εκδηλώνεται ως μια επιστροφή στον εθνικισμό και γίνεται έτσι εύκολος στόχος από την οργανωμένη προπαγάνδα των παγκοσμιοποιητών, οι οποίοι με την ρετσινιά του φασισμού (δεν έχουν κάτι καλύτερο να πουν), εξεγείρουν και χρηματοδοτούν διάφορα αντιφασιστικά κινήματα, για να κτυπήσουν τους ανθρώπους που θέλουν να ορίζουν τη ζωή τους. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια