«Βόμβα» Π. Καμμένου: «Θα παραιτηθώ από υπουργός αν ψηφιστεί από τα Σκόπια η συμφωνία των Πρεσπών»


Την 1η Στρατιά επισκέπτεται από νωρίς το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε πως «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

«Θα φύγω από την κυβέρνηση» λέει ο Πάνος Καμμένος που περιστιχίζεται από ανώτατους αξιωματικούς στην αίθουσα. «Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτό οδηγεί στην απαξίωση αυτής της συνθήκης. Έτσι και έτσι αυτή η συμφωνία είναι νεκρή».

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους γείτονες να καταλάβουν ότι «συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα” και τόνισε πως «θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε: «Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, οι ένοπλες δυνάμεις δεν εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του τόπου και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά».



Ο Πάνος Καμμένος για τα αναδρομικά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς. Αυτό αλλά και την απελευθέρωση των στρατιωτικών τα χαρακτήρισε ως δύο από τα πολύ σημαντικά στοιχήματα της θητείας του που υλοποιήθηκαν.



Ο ρόλος του Ναυτικού σε σχέση με την ΑΟΖ

Ο υπουργός Άμυνας μίλησε ακόμα για τις εξορύξεις που αναμένονται να γίνουν στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο βάζοντας σε νέες βάσεις το ρόλο του πολεμικού ναυτικού σε σχέση με την ΑΟΖ.

«Θα κληθούμε ως ένοπλες δυνάμεις και αυτό αφορά κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό να προστατεύσουμε μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που είχαμε ως σήμερα σαν περιοχή ευθύνης. Αναφέρομαι στις ανακηρύξεις των ΑΟΖ», σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια