Η Δικαιοσύνη ανοίγει τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη και του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μ.Χρυσοχοΐδη


Μετά από τόσες φυλακίσεις και καταδίκες πρώην υπουργών της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη η Δικαιοσύνη αποφάσισε να προχωρήσει σε άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελλάδα σε πρώτη φάση, του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου και δυο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιου

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες από τις οποίες ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από την σύζυγο του κ. Μαλέσιου Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή από ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών, εικάζεται πως λόγω της προσθήκης του ονόματος του κ. Λουκά Ρωμανού και των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I.

Σε ότι αφορά τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Σπύρο Σημίτη αξίζει να σημειώσουμε ότι  ήταν ο Federal Commissioner for Data Protection της Δυτικής Γερμανίας της οποίας διάδοχο κράτος είναι η σημερινή Γερμανία.

Αυτό σημαίνει πολλά καθώς οι Γερμανοί δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την εξέλιξη αυτή.

Άλλωστε, αφού έχει «υπηρετήσει» στην Προστασία των Προσωπικών δεδομένων (διευθυντής) που παραδοσιακά διατηρεί στενές σχέσεις με την BND (γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) είναι πολύ δύσκολο στο Βερολίνο να μείνουν αδιάφοροι.

Πρόκειται και για Γερμανό πολίτη, έχει αποκτήσει την δυτικογερμανική υπηκοότητα από το 1975

Έχει γνωρίσει ακόμα την «αποθέωση» των γερμανικών εφημερίδων. «Αν έπρεπε να συμπυκνώσουμε σε ένα όνομα την υπόθεση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αυτό θα έπρεπε να είναι Σημίτης», έχει γράψει το 2014 η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung…

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναφορικά με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, που ζήτησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δηλώνει οτι δεν έχει τίποτα να κρύψει.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης.

Και καταλήγει: «Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Σε παρόμοια γραμμή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί μίλησε έκανε λόγο για «ενέργεια υπηρεσιών» και δήλωσε ότι δεν εκπλήσσεται καθώς όπως είπε «ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Σημίτη» ενώ αναφέρθηκε σε προσπάθεια εμπλοκής του ζητήματος της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. 

«Δεν εκπλήσσομαι» δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το άνοιγμα των λογαριασμών του ιδίου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, μιλώντας ανοιχτά για προσπάθεια στοχοποίησης που είναι εν εξελίξει εδώ και καιρό. 

Οπως είπε όλα αυτά στηρίζονται στην κατάθεσης ενός Γάλλου ο οποίος αναφέρεται σε μίζες που έδινε στην Ελλάδα για πολεμικό υλικό, πράγματα τα οποία δεν αποδείχθηκαν και για αυτό καταδικάστηκε στα γαλλικά δικαστήρια, τόσο ο ίδιος όσο και οι εφημερίδες που αναφέρονταν σε αυτό. Η κατάθεση αυτή του Γάλλου έγινε το 2005 και όσα είπε υποτίθεται ότι αφορούσαν το 2003. 

Οπως είπε σήμερα το πρωί ο κ. Χρυσοχοΐδης «ο εν λόγω Γάλλος κατέθεσε ότι είχαμε (σσ η γαλλική εταιρεία που εκπροσωπούσε) προβλέψει για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 7% μίζα αλλά χάσαμε τη δουλειά γιατί οι Αμερικανοί είχαν πρόσβαση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εσωτερικών, δηλαδή εμένα».  

«Υπάρχει και ένας λογαριασμός του Σημίτη, ένα έμβασμα και αυτά επιχειρούν να εμπλακούν μαζί προκειμένου να βγάλουν κάτι», προσέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνοντας ότι τους έχουν ανοίξει τους δικούς του λογαριασμούς.

«Να τους ανοίξουν όλους. Δεν με αφορά η υπόθεση. Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», είπε και πρόσθεσε:

«Να προσέξουν κάτι, η δημοκρατία έχει δικλείδες, θα τους βγουν μπούμερανγκ όλα αυτά. Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο, υπηρετώ το νόμο, παιχνίδια από δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι αντί να ασχοληθούν με σοβαρά ζητήματα με υπαρκτές απάτες, ασχολούνται με καφενειακού τύπου ζητήματα, θα λάβουν απαντήσεις. 

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση αυτή προφανώς δίνει κουράγιο στους ΑΝΕΛ όλο και κάτι θα γίνει και θα μείνουμε στην εξουσία». 

Κλείνοντας ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι υπάρχουν σημερινές υποθέσεις που βοούν και κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια