Ποιοι ήθελαν να τρομοκρατήσουν τον Ντογιάκο

Έχει στοχοποιηθεί για δύο πολύκροτες υποθέσεις που χειρίστηκε


Από την έρευνα για τον τρόπο απόκτησης της περιβόητης βίλας του Ανδρέα Παπανδρέου στην Εκάλη τη δεκαετία του ’90 έως την εισαγγελική διερεύνηση του οικονομικού σκανδάλου με πολιτικές προεκτάσεις και βασικό εμπλεκόμενο τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αλλά και την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι ο σημερινός αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στην τριακονταπενταετή θητεία του στο Εισαγγελικό Σώμα έχει κληθεί να χειριστεί μερικές από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έχουν κατά καιρούς τεθεί στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Σε βάρος του κ. Ντογιάκου είχε στραφεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για παραπομπή του εφοπλιστή σε δίκη και για την προφυλάκισή του για το θέμα των στημένων αγώνων.
«Μια σειρά από ενέργειες του Σταμάτη Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου» είχε αναφέρει σε γραπτή τοποθέτησή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.


«Παναθηναϊκάκιας»


Υπενθυμίζεται ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος θεωρείται ο «ψηλός παναθηναϊκάκιας» στο περιβόητο ηχητικό ντοκουμέντο που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το 2014 η Χρυσή Αυγή, ισχυριζόμενη ότι τότε υπήρχαν ειλημμένες αποφάσεις εναντίον της.
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος διορίστηκε στο Εισαγγελικό Σώμα στις 3 Σεπτεμβρίου 1983 και προήχθη στον βαθμό του εισαγγελέα Εφετών στις 6 Αυγούστου 2013. Πέντε χρόνια αργότερα προήχθη στον βαθμό του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έπειτα από θυελλώδη διαδρομή ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, στην οποία εξελέγη προϊστάμενος επί δύο θητείες.

«Κορωνίδα» στη δικαστική διαδρομή του θεωρείται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας στις πολύμηνες ανακρίσεις, ενώ μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης είχε ζητήσει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων. Ακόμα, ο νυν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως εισαγγελέας Εφετών είχε χειριστεί την υπόθεση που αφορούσε τα... αμαρτωλά ομόλογα των Ταμείων, αλλά και τη δικογραφία για το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην «τσάρο» της Οικονομίας επί ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο του Ισίδωρου Ντογιάκου είχαν τεθεί κατά το παρελθόν η δράση του «κυκλώματος των ακινήτων», για την οποία συνέταξε το πόρισμα που άνοιξε τον δρόμο για την άσκηση ποινικών διώξεων για κακουργηματικά αδικήματα σε περισσότερα από 20 πρόσωπα, αλλά και η υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων, η οποία τελικά αρχειοθετήθηκε με πολιτική πράξη.

«Δεν έχω δεχθεί απειλές» λέει ο αντιεισαγγελέας

Για «καθαρή τύχη» έκανε λόγο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, περιγράφοντας τις στιγμές τρόμου που έζησαν ο ίδιος και η οικογένειά του από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι τους, στον Βύρωνα, τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Ειδοποιηθήκαμε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου» τόνισε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια αποκλείστηκε η περιοχή, ενώ οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στον ίδιο και στην οικογένειά του (τη γυναίκα του και τα παιδιά του) να βγουν από το σπίτι. «Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι» είπε σοκαρισμένος ο Ισίδωρος Ντογιάκος και πρόσθεσε: «Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο δεν χειρίζομαι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία να στοχοποιηθώ».

Πάντως, κύκλοι από το περιβάλλον του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισημαίνουν ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο κ. Ντογιάκος στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομά του.

Πυρά από την αντιπολίτευση! Συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη «νέα γενιά τρομοκρατών»

Συντονισμένα πυρά κατά της κυβέρνησης για θέματα ασφάλειας εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛ. και Ποτάμι, με αφορμή το περιστατικό με τον έλεγχο από τον Ρουβίκωνα ταυτοτήτων αστυνομικών αλλά και την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στον αντιεισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο. Συνισταμένη των αντιπολιτευτικών βολών προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αιχμές για ανοχή στη βία, με στελέχη κυρίως της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. να χρεώνουν ακόμη και ευθεία διασύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη «νέα γενιά τρομοκρατών».

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού της Δικαιοσύνης, και ιδίως των «λειτουργών που δεν είναι αρεστοί στους εμπνευστές» της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στον κ. Ντογιάκο. «Καλούμε την κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η απαράδεκτη ανοχή της στη βία και την ανομία έχει οδηγήσει την κατάσταση της χώρας στο απροχώρητο» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΚΙΝ.ΑΛ. Θόδωρος Παπαθεοδώρου τόνισε ότι η κυβέρνηση «οφείλει ταυτόχρονα να εγκαταλείψει την ένοχη ανοχή που επιδεικνύει απέναντι στις συλλογικότητες με τις οποίες διαλέγεται και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη».
«H κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου όχι μονάχα πρέπει να καταδικάζουν αντίστοιχα φαινόμενα, αλλά πρέπει εμπράκτως να κόβουν τον δρόμο σε κάθε ακραίο» ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

«Υπάρχει ομφάλιος λώρος που συνδέει τον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ με τις συλλογικότητες, τα Εξάρχεια είναι φυτώριο νέας γενιάς τρομοκρατών» επισήμανε ο βουλευτής της Ν.Δ. και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας το περιστατικό του ξυλοδαρμού αστυνομικών από αντιεξουσιαστές μέσα στα δικαστήρια και την αποχώρησή τους χωρίς συλλήψεις, αλλά και το περιστατικό της εξακρίβωσης στοιχείων αστυνομικών από τον Ρουβίκωνα.

Παράλληλα, πυρά εξαπολύουν τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. και κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα. «Η κυρία Παπακώστα, από εκεί που υπερασπιζόταν το δόγμα “νόμος και τάξη“, τώρα υπερασπίζεται το δόγμα Ρουβίκωνα» ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε την κυρία Παπακώστα «υπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα». «Τα παρέδωσαν όλα στην ανομία και την ασυδοσία» επεσήμανε η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΚΙΝ.ΑΛ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια