Και τώρα τι γίνεται Πάνο;

Του Τάσου Ευαγγελίου

Το δρόμο της εξόδου δείχνουν στον Πάνο Καμμένο τα φιλοκυβερνητικά μέσα πιέζοντάς τον για πρώτη ίσως φορά να λάβει τις αποφάσεις του και να τοποθετηθεί ανοιχτά και υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πλέον ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας «βλάπτει σοβαρά την κυβέρνηση».

Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι επιθέσεις κατά του κυβερνητικού εταίρου λαμβάνουν τέτοια μορφή με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο πως οι εξελίξεις δεν εντάσσονται στο γνωστό παιχνίδι μεταξύ Πάνου Καμμένου και Αλέξη Τσίπρα που έχει στόχο τους ψηφοφόρους του κάθε κόμματος.

Και αυτό διότι τα φιλοκυβερνητικά μέσα εμφανίζονται να καλούν τον πρωθυπουργό να ακολουθήσει αυτός ένα plan b αποπέμποντας τον «φίλο Πάνο», ενώ ταυτόχρονα τον αποδομούν πλήρως υποστηρίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση αγνόησε τόσο τις προτάσεις του για τα Σκόπια όσο και αυτές για τη δημιουργία νέων βάσεων ανά την Ελλάδα.

Η απόφαση του Πάνου Καμμένου να τοποθετηθεί για το θέμα των Σκοπίων εκτός συνόρων δείχνει να τάραξε τα λιμνάζοντα κυβερνητικά νερά που αναμένουν ότι χρονικά η υπόθεση της συμφωνίας των Σκοπίων και άρα η ενεργοποίηση, πιθανότατα, της απειλής του συγκυβερνήτη επέτρεπε άλλες κινήσεις.

Η επίθεση που εξαπέλυσε όμως το Μαξίμου κατά του Καμμένου δείχνει πως έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και πετούν το μπαλάκι στον συγκυβερνήτη στριμώχνοντάς τον στην κυριολεξία στον τοίχο.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι υποχρεωμένος να λάβει τις αποφάσεις του. Ή θα κάνει πίσω συνολικά για να παραμείνει στην κυβέρνηση και τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ή θα απαντήσει με τον μοναδικό τρόπο που του έχει απομείνει, δηλαδή την αποχώρηση.

Ουσιαστικά βρίσκεται σε μονόδρομο στον οποίο τον βάζει ο Αλέξης Τσίπρας σπρώχνοντάς τον εμμέσως στην έξοδο. Γεγονός που σημαίνει ότι ή έχει λάβει την απόφαση να πάει σε εκλογές το ταχύτερο δυνατόν, αδυνατώντας να χειριστεί τις εξελίξεις στην οικονομία, ή έχει βρει «πρόθυμους» να τον στηρίξουν για να παραμείνει ακόμη και μέχρι τη λήξη της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης.

Όπως και να έχει η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις τέτοιες που δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί ακόμη και μια νέα συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου μετά την επιστροφή του δεύτερου από τις ΗΠΑ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια