Τι αλήθεια κρύβεται κάτω από το πέπλο που έφτιαξαν αράχνες στο Αιτωλικό; | Βίντεο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου φαίνεται να διανθίζεται στο «πέπλο που έφτιαξαν αράχνες» στο Αιτωλικό, όπως λέγεται γενικότερα ότι συνέβη σε μία έκταση περίπου 300 μέτρων και κάλυψαν την βλάστηση.

Μία επιστημονική εξήγηση διαβάζουμε στο protothema.gr, είναι συνοπτικά πως οι μέτριες θερμοκρασίες αύξησαν σε υπερβολικό βαθμό τον πληθυσμό από σκνίπες στην περιοχή και αυτό οδήγησε σε «έκρηξη» των πληθυσμών αράχνης που τρώνε αυτά τα έντομα, οπότε πολλαπλασιάστηκαν και αυτές και δημιούργησαν αυτό το τεράστιο πέπλο ιστών για να τις παγιδέψουν και να αποτελέσουν ένα καλό έδεσμα για αυτές.

Το ίδιο φαινόμενο είχε εμφανιστεί και προ καιρού, αλλά και πριν μερικά χρόνια. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Αυτά είναι όσα δήλωσε ο κ. Φώτης Περγαντής, Βιολόγος και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα στο protothema.gr.

Ωστόσο, επειδή μας αρέσει να βλέπουμε και μία εναλλακτική εικόνα, όταν υπάρχει, για κάποια περίεργα φαινόμενα, προτείνουμε να ακούσετε και μία διαφορετική άποψη για αυτό το πέπλο, ανάμεσα σε πολλές άλλες που κυκλοφορούν, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σωστή.

Διαβάστε και ένα από τα πολλά σχόλια που υποστηρίζουν τα λεγόμενα στο βίντεο και προϊδεάζει για αυτά που αναλύονται στο βίντεο:

Α ρε Βίκυ στο μυαλό μου είσαι. Μπράβο σου που είσαι η πρώτη στην μπλογκόσφαιρα που το παρατήρησες, και πήρες χαμπάρι οτι δεν είναι φυσιολογικό αυτό το πράγμα. Με το που είδα αυτήν την είδηση κατευθείαν σκέφτηκα γεωμηχανική, μόρκελονς και τα συναφή. Και θυμήθηκα 1 βίντεο που είχα δει παλιά με δέντρα καλυμμένα απο αυτήν την ουσία, και ήθελα να κάτσω να ασχοληθώ να το βρώ…αλλά χάθηκα με άλλες ειδήσεις(όπως γίνεται πάντα με μένα) και ξεχάστηκα. Εντάξει είναι εντελώς γελοία η εξήγηση που έδωσαν με τις αράχνες. Πόσες 100δες αράχνες χρειάζονται και σε πόσο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να καλυφθεί όλη αυτή η έκταση.

Δείτε, λοιπόν, το βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι vasoula2908 του YouTube και μπείτε στην διαδικασία να σκεφτείτε και να κρίνετε τις πιθανότητες για όλα αυτά:

Αράχνες το έκαναν; Αλήθεια;



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια