H MIT έκαψε το Μάτι; – Τι αναφέρει Έλληνας δημοσιογράφος – Η δήλωση γνωστού ποινικολόγου που «ανάβει» φωτιές

Εμπλοκή της ΜΙΤ «βλέπουν» ελληνικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη και της ιστοσελίδας «Κουρδιστό Πορτοκάλι», στην φονική φωτιά στο Μάτι.

Το blog, μεταφέρει την σοβαρή αυτή αναφορά του γνωστού δημοσιογράφου με πάσα επιφύλαξη βέβαια.

Οι πληροφορίες αυτές, αν ευσταθούν, θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Θα ήταν αντιδεολογικό να μην μεταφέρουμε αυτή την είδηση, καθώς ο πολίτης θα πρέπει να είναι ενημερωμένος για ότι αναγράφεται.

Δείτε και την ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου στο προφίλ του στο Facebook:



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τουρκική μυστική υπηρεσία φέρεται να είχε εντοπίσει την παρουσία 8 Τούρκων στρατιωτικών-φυγάδων στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα.

Οι 7 Τούρκοι φέρονται να  διέφυγαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με ένα σχέδιο αντιπερισπασμού του ελληνικού στρατού κυριολεκτικά μέσα απ τις φλόγες.

Οι άνδρες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού σχεδίασαν σε χρόνο ρεκόρ σχέδιο διαφυγής , μεταφέροντας μέσα σε 7 τζιπ τους Τούρκους στρατιωτικούς φοβούμενοι  για την ζωή τους.

Τούρκοι πράκτορες φέρονται να είχαν εντοπίσει το κρησφύγετο και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο κόλασης.

Ο χώρος του ΚΑΥΥ Αγ. Ανδρέα φυλάσσονταν αποτελεσματικά και οι Τούρκοι φυγάδες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα , διαβιούσαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να μην δίνουν στόχο.

Όλα αυτά όμως ανατράπηκαν …λόγω της σφοδρής πυρκαγιάς που έκαιγε  τα πάντα.

Υπενθυμίζεται ότι ότι  ο Έλληνας πρωθυπουργός στις πρώτες  δηλώσεις του από την Βοσνία  για την φωτιά στο Μάτι, δήλωσε πως πρόκειται για εμπρησμό.

Η ειδική  επιτροπή από εμπειρογνώμονες  που διερευνά τις συνθήκες πρόκλησης της μεγάλης πυρκαγιάς , σύμφωνα με πληροφορίες «δεν αποκλείει το γεγονός κάποιοι να έβαλαν τη φωτιά, με την βοήθεια των σφοδρών ανέμων, δημιουργώντας  συνθήκες μη αντιμετωπίσιμες,  και μέσα στον πανικό οι πράκτορες της ΜΙΤ πιθανότατα να βρήκαν την ευκαιρία να «βγάλουν από τη φωλιά τους» τους στόχους τους προκειμένου να τους μπλοκάρουν και να τους πάρουν μέσα από τα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Τα τζιπ με τους Τούρκους πρόλαβαν και διέφυγαν στην κυριολεξία μέσα από τις φλόγες που κατέκαιγαν το Μάτι ,και στοίχισαν την ζωή σε 97 ανθρώπους.

Είναι γνωστό επίσης από δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο ότι οι Τούρκοι πράκτορες «χτένιζαν» εδώ και καιρό την ελληνική επικράτεια για την ανεύρεση των Τούρκων στρατιωτικών , ενώ φέρονται να είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με Έλληνες ομόλογους τους τουλάχιστον μία φορά εντός Αθήνας.

Η αναφορά του γνωστού ποινικολόγου Β. Καπερνάρου

«Το οτι φυγαδεύτηκαν με ασφάλεια οι 7 Τούρκοι, -αυτό είναι γεγονός.- επισημαίνει ο ποινικολόγος Βασιλης Καπερνάρος που έχει αναλάβει να υπερασπιστεί τα δίκαια για πυρόπληκτες οικογένειες στην πληγείσα περιοχή.

Οτι διέφυγαν με ασφάλεια μέσα σε 7 τζιπ κι αυτό είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επίσης ότι διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο είναι γεγονός. Το θέμα είναι εάν συμπίπτουν χρονικά τα παραπάνω γεγονότα. Αυτό διερευνάται. Και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί αρμόδιος να δώσει απαντήσεις, να εξηγήσει γιατί έκοψαν το δρόμο….», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι  σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου ” φέρονται να αγνοούνται δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Halit Cetin και ο Fatih Arik, διέφυγαν στην Ελλάδα μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 και ήταν μέλη των ειδικών δυνάμεων και συγκεκριμένα της μονάδας SAT. Οι άνδρες, που χαρακτηρίστηκαν «Νο1 δημόσιοι εχθροί» από την τουρκική κυβέρνηση, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και έμειναν στη φυλακή για παράνομη είσοδο στην χώρα, επί 18 μήνες.

Σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, οι άνδρες εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και ίσως να έχουν επιστραφεί στην Τουρκία στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.
«Πήγα να τους πάρω και έλειπαν» δήλωσε η κ. Τομαρά σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, σύμφωνα πάντα με τους Times.

«Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντο είναι στην Ελλάδα πια. Είτε έχουν μεταφερθεί σε τρίτη χώρα, είτε απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν», συμπλήρωσε.

Άλλες πληροφορίες φέρουν την παρουσία των δύο Τούρκων σε ειδικό σημείο που φυλάσσεται αποτελεσματικά από τις ελληνικές αρχές.

Ευσταθούν, ή όχι αυτές οι αναφορές; Οι επίσημες αρχές του κράτους γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας. Το blog ξανατονίζουμε πως δεν υιοθετεί πλήρως την σχετική αναφορά, απλά μεταφέρει το ρεπορτάζ.

Δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά έλαβε χώρα εκείνο το απόγευμα. Μεταφέρουμε με προσοχή και χωρίς τυμπανοκρουσίες το άρθρο του εξαίρετου δημοσιογράφου. Η αλήθεια ίσως αποκαλυφθεί στο μέλλον και εάν η είδηση δεν είναι έγκυρη, θα είμαστε οι πρώτοι που θα αναφέρουμε την σχετική διάψευση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια