Απόφαση Ν.Τραμπ: Παραμένουν τα F-22 Raptor στην Λάρισα έτοιμα για δράση - Ερντογάν: «Γονατίζουμε μόνο μπροστά στο Θεό»

Ξαφνική απόφαση της USAF να παραμείνουν τα αμερικανικά F-22 RAPTOR στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα μετά τις απειλές Ρ.Τ.Ερντογάν και την απόρριψη του τελεσιγράφου του Ν.Τραμπ. Έτσι ενώ οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως θα «περάσουν» για λίγες ώρες και στο πλαίσιο ανεφοδιασμού, αυτό στην πράξη δεν ισχύει.

Μια κίνηση που δημιουργεί ερωτηματικά για το τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή μας.

Η νέα πληροφορία αναφέρει πως τα αμερικανικά F-22 RAPTOR θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα.

Εντύπωση προκαλεί και η ανακοίνωση της USAFE η οποία μιλά για «τοπική εκπαίδευση» διαψεύδοντας τις αρχικές πληροφορίες περί εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Είναι φανερό, πως η άφιξη σχετίζεται με τα τεκταινόμενα στην περιοχή και η αποχώρηση πήρε αναβολή διότι «κάτι ετοιμάζεται” στην περιοχή.

Και αυτό τη στιγμή που οδηγούνται οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας σε επικίνδυνη κλιμάκωση, με τον πρόεδρο Ερντογάν να ρίχνει συνεχώς λάδι στη φωτιά, την ώρα που η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδο, ενώ εκπνέει και το τελεσίγραφο της Ουάσινγκτον για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα.

Σύμφωνα με την USAFE, τα δυο F-22 από την 95 FS/325 FW που εδρεύει στην Tyndall Air Force Base, κλιμάκιο της οποίας έχει μετασταθμεύσει στην Ευρώπη για τρεις εβδομάδες αναπτύχθηκαν στην 110 ΠΜ για «τοπική εκπαίδευση» αλλά και «επιδεικνύοντας την δέσμευση των ΗΠΑ προς την Ευρώπη να αναπτύσσει επιχειρησιακά μαχητικά πέμπτης γενιάς στην ζώνη ευθύνης της U.S. European Command και της αποφασιστικότητας για συλλογική άμυνα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ με τα πλέον προηγμένα μέσα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εχθρική επιθετικότητα και να αυξηθεί η περιφερειακή ασφάλεια σε αυτή την περιοχή του κόσμου».

Η άφιξη των F-22 Raptor υποστηρίχθηκε με KC-135 που μεταστάθμευσε στην Σούδα.

Τα «αόρατα» μαχητικά, συνοδευόμενα από μεταγωγικό αεροσκάφος στάθμευσαν στη Λάρισα παρουσία του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Χρ. Χριστοδούλου επιβεβαιώνοντας έτσι τη βούληση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας να επεκτείνει τη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Θα αποχωρήσουν την Δευτέρα; Ποιος μπορεί όντως να τα «δει» ;

O Ρ.Τ.Ερντογάν χτες βράδυ απέρριψε το τελεσίγραφο του Τραμπ λέγοντας «Γονατίζουμε μόνο μπροστά στο Θεό».

Ενώ το αμερικανικό τελεσίγραφο προς τον πρόεδρο της Τουρκίας εκπνέει σήμερα στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ουάσιγκτον).

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν, είπε τα εξής:

“Θέλουν από εμάς να τον απελευθερώσουμε (σ.σ τον πάστορα Μπράνσον) μέχρι τις 6 αύριο (σήμερα Κυριακή) το απόγευμα, χρησιμοποιώντας απειλές”.

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε και την απάντηση στο αμερικανικό τελεσίγραφο και μάλιστα δημόσια. Είπε:

“Εμείς απλώς γονατίζουμε ενώπιον του Θεού. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα.

«Λαέ μου, είσαι έτοιμος να τους δείξεις, στις ΗΠΑ, ότι η δύναμη δεν προέρχεται από τα χρήματα, τον πλούτο, αλλά από την πίστη και την πεποίθηση στο Θεό” είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν και το πλήθος ζητωκραύγαζε για τον Αλλάχ

Απευθύνομαι πάλι στις ΗΠΑ: Είναι ντροπή, αλλάζετε έναν στρατηγικό εταίρο του ΝΑΤΟ με έναν πάστορα. Θα κάνουμε ότι απαιτεί η (τουρκική) Δικαιοσύνη».

«Εδώ είναι Τουρκία. Δεν είναι μια χώρα που την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Νομίζουν ότι θα καταστρέψουν την Τουρκία έτσι εύκολα μέσω του νομίσματος. Αυτά είναι «τρίχες» για την Τουρκία. H Toυρκία δεν έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους πολιορκίες πρώτη φορά. Όσοι υποτιμούν την Τουρκία, φυσικά και θα πληρώσουν το τίμημα. Όποιος τα βάζει με αυτό το έθνος, στο τέλος θα βρεθεί με μπελάδες».

“Αν οι ΗΠΑ μας γυρίζουν την πλάτη τους, επιλέγοντας αντί ημών έναν πάστορα, συγγνώμη… Συνεχίζουμε τον δρόμο μας με αποφασιστικά βήματα. Η αντιμετώπιση από την Αμερική του στρατηγικού της εταίρου, (της Τουρκίας) μας ενόχλησε και μας αναστάτωσε”.

«Οι ΗΠΑ ήταν στρατηγικός μας συνεργάτης αλλά αρνήθηκε να μας δώσει drones, τι έγινε τότε. Ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε δικά μας συμπεριλαμβανομένων και οπλισμένων» είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν δείχνοντας πως έχει πάρει ήδη τον δρόμο του.





Addressing his supporters in the city of Ünye, says it’s a pity that the United States prefer an American pastor [Andrew Brunson who is captive in ] to a strategic ally in NATO, vows his gov't won't change a position on the matter.




vows does not need the the US friendship, says @realDonaldTrump administration is waging an economic war against entire world and tries to shakedown others with sanction threats."We do not give a damn about sanction, penalties, interests and currency rates".




"O my people, are you ready to show them [the US] that our strength does not come from money [wealth] but from our belief and faith [to God]", says as he whips up the crowd of his supporters into cheering for Takbeer [Allah is the greatest].




Dollars, Euros and Golds are bullets, mortar shells and missiles of economic war unleashed against , claims president today in a speech delivered in his hometown Rize.




The United States, so called strategic partner, refused to give drones to us, what happened then, we started manufacturing our own drones including armed ones, president says in a Saturday rally.






As his supporters chant religious slogans in today's rally in his hometown Rize, tells US president @realDonaldTrump that the US may have dollars, but Allah is on his govt side, says threats against won't work.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια