Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Tέτοια Αμερικανοδουλίαση δεν είχε πάθει ούτε η χούντα

Globinfo freexchange

Αμερικανοί πράκτορες αλωνίζουν για δεκαετίες τη χώρα, παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα, ελέγχουν οικονομικά πολιτικούς και πολιτικές παρατάξεις, ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.

Και ξαφνικά, τα μίντια ανακάλυψαν τους Ρώσους που χρηματοδοτούσαν τους εθνικιστές(;) δίνοντας πάσα στην κυβέρνηση να το παίξει τάχα κυρίαρχη, δυναμιτίζοντας ταυτόχρονα τις σχέσεις με τη Μόσχα.

Αλλά η υπόθεση των Ρώσων πρακτόρων και του 'τρομακτικού' τους δικτύου, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να καταλάβετε ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα και ποιος κινεί τα νήματα από τις μαριονέτες που κάνουν πως κυβερνούν. Διότι ενώ η ΝΔ του Κούλη προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση για ψύλλου πήδημα, αρπάζοντας άγαρμπα όποια αφορμή βρει μπροστά της, στο θέμα των Ρώσων πρακτόρων υπήρξε πλήρης σύμπλευση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κατ'επέκταση με την Αμερικανική ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε ότι "κάθε απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη." Δηλαδή, πάνω-κάτω αυτό που φαίνεται και στην ανακοίνωση Τζανακόπουλου, ότι «Η ελληνική πλευρά θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη αλλά επιμένει στο ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος».

Τέτοια ευθυγράμμιση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΝΔ θα μπορούσε ακόμα και να δικαιώσει κάποιους συνωμοσιολόγους που θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να σχηματίζουν κυβέρνηση συνεργασίας στις επόμενες εκλογές.

Εσείς πάντως, στο σημείο αυτό, μπορείτε να ξαναρίξετε μια ματιά στις παραπάνω δηλώσεις και να γελάσετε με την ψυχή σας.

Το νέο Δυτικόπληκτο δίπολο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΝΔ προσπαθεί να μας πει ότι η χώρα είναι κυρίαρχη, αφού με μια κίνηση-αστραπή απελάθηκαν οι ‘κακοί Ρώσοι’ που έβαζαν φιτίλια στην 'ωραία μας ατμόσφαιρα'. Φυσικά, το ότι η χώρα έχει γίνει αποικία χρέους με κατεστραμμένη οικονομία λόγω της αγαστής συνεργασίας Βερολίνου, Βρυξελλών και - made in USA - ΔΝΤ που έχουν κάνει το σύνταγμα κουρελόχαρτο, είναι μια μικρούλα λεπτομέρεια στην οποία δεν πρέπει να δίνουμε και πολλή σημασία. Ούτε και ότι οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές επιβάλουν την εξωτερική πολιτική (όπως άλλωστε έκαναν για δεκαετίες), στερώντας από τη χώρα την απολύτως απαραίτητη ευελιξία στη γεωπολιτική σκακιέρα από την προσέγγιση με το ανερχόμενο Σινο-Ρωσικό μπλοκ.

Για γέλια είναι και η κολλημένη-με-τον-Πούτιν Αριστερά. Η εμμονή που έχει ένα κομμάτι της Αριστεράς (Ελληνικής και Ευρωπαϊκής), σε βαθμό υστερίας, με τον 'κακό εθνικιστή' Πούτιν, όχι μόνο καταντάει γραφική, αλλά βρίσκεται και σε πλήρη ευθυγράμμιση με το δήθεν προοδευτικό, φιλελεύθερο Δυτικό κατεστημένο.

Ξέρετε, είναι αυτό το κατεστημένο τύπου Χίλαρι Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο μεν πουλάει μπόλικη 'προοδευτικότητα' υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των γυναικών, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να βομβαρδίζει, ή ακόμα και να καταστρέφει ολόκληρα έθνη, όπως τη Λιβύη, το Ιράκ, τη Συρία, τη Γιουγκοσλαβία. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να βασανίζει και να σκοτώνει αδιακρίτως, ή να κλείνει φυλακή τους ανθρώπους που τολμούν να πουν την αλήθεια για τα τεράστια εγκλήματά του.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να εξοπλίζει και να συμμαχεί με τα πιο βάρβαρα καθεστώτα, συμμετέχοντας στα χειρότερα εγκλήματα πολέμου, όπως αυτά που διαπράττει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, την ίδια ώρα που δήθεν κόπτεται για τα δικαιώματα των λαών που δήθεν καταπατούνται από δήθεν δικτάτορες τύπου Μαδούρο.

Είναι το κατεστημένο τύπου Μακρόν, που αγκαλιάζει και πανηγυρίζει μαζί με τους Γάλλους ποδοσφαιριστές Αφρικανικής καταγωγής την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να κηρύξει πόλεμο στα εργατικά συνδικάτα, ετοιμάζοντας εργασιακό μεσαίωνα για την Γαλλική εργατική τάξη.

Έτσι, όυτε και ο πάλαι ποτέ Αριστερός Τσίπρας είχε κανένα πρόβλημα να αρχίσει τα κολλητιλίκια με τον Μακρόν, επιτθέμενος μάλιστα πρωσφάτως εναντίον του γνήσιου εκπροσώπου της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Αλλά εδώ δεν είχε πρόβλημα να κάνει μπίζνες με τον Νετανιάχου την ώρα που δολοφονούσε άοπλους Παλαιστίνιους στη Γάζα, στον Μακρόν θα κώλωνε;

Με αυτούς τους ιμπεριαλιστές-εγκληματίες που είναι βουτηγμένοι στο αίμα από την κορφή ως τα νύχια, η κολλημένη-με-τον-Πούτιν Αριστερά δεν έχει κανένα πρόβλημα, διότι απλά, είναι ... κολλημένη με τον Πούτιν.

Το καταλαβαίνουμε μικρέ Αλέξη: άλλο το ‘αντάρτικο’ και άλλο η εξουσία. Αλλά, ‘σύντροφε’, τέτοια Αμερικανοδουλίαση δεν είχε πάθει ούτε η χούντα.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια