Μαρία Ζαχάροβα: Οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα θα έχουν συνέπειες…

Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δεν θα παραμείνουν χωρίς συνέπειες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Κατανοούμε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να επικοινωνεί με τους Ρώσους εταίρους και να μην πέφτει θύμα βρώμικων προβοκατσιών, στις οποίες, δυστυχώς, υπέπεσε η Αθήνα», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δυστυχώς, βέβαια, μιλάμε για πολιτική και τέτοιες ενέργειες δεν παραμένουν χωρίς συνέπειες, δεν εξαφανίζονται δίχως ίχνος. Φυσικά, δυστυχώς, αυτά ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις, χωρίς να εισάγουν εποικοδομητικό στοιχείο», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα μέτρα αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες, φέρεται να προσπάθησαν να δωροδοκήσουν αξιωματούχους και να υποδαυλίσουν διαδηλώσεις για να εμποδίσουν τη συμφωνία που θα επιτρέψει στη πΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια