ΕΦΚΑ: Η κλοπή των συνταξιούχων

H σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία» είναι πραγματικά σοκαριστική. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις λανθασμένες συντάξεις που εκδίδει ο ΕΚΦΑ συνιστούν μείζον θέμα, το οποίο πρέπει, εντός της ημέρας, να οδηγήσει, αν μη τι άλλο, κάποιους σε παραιτήσεις!

Οι καταγγελίες δεν είναι αόριστες, δεν είναι ανώνυμες, δεν είναι ατεκμηρίωτες. Προέρχονται από ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχος του ΕΦΚΑ, που παραθέτει συγκεκριμένα και αναλυτικά παραδείγματα, από τα οποία προκύπτει ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι χάνουν έως και 350 ευρώ τον μήνα ή 4.200 ευρώ σε ετήσια βάση. Σε εποχές όπως η σημερινή, όταν και το τελευταίο ευρώ έχει την αξία του, πρόκειται -όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς- για πολύ μεγάλα ποσά, οι απώλειες των οποίων έρχονται να προστεθούν στις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων κατά την τελευταία μνημονιακή οκταετία. Και χωρίς περιστροφές, η υπόθεση αυτή αποκτά διαστάσεις ενός τεράστιου σκανδάλου. Μια λέξη, μάλιστα, αρκεί για να περιγραφεί αυτό που συμβαίνει: ΚΛΟΠΗ!

Εκτός από την πολιτική και την οικονομική, το σκάνδαλο αυτό έχει και την ηθική διάστασή του. Η διοίκηση του ΕΦΚΑ -και προφανώς η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων- έχει ενημερωθεί, όπως αποκαλύπτει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης που παρουσιάζει τα σχετικά στοιχεία, για τη λεηλασία που συντελείται κάθε μήνα. Ωστόσο, υπουργοί, υφυπουργοί, διοικητές και λοιποί καρεκλοκένταυροι σιωπούν και συγκαλύπτουν. Ποιούμενοι την νήσσαν, όχι μόνο δεν φροντίζουν να σταματήσουν την κλοπή, αλλά αποφεύγουν και να ενημερώσουν ασφαλισμένους και συνταξιούχους για την κατάσταση που επικρατεί και το πρόβλημα που υπάρχει.

Αν αυτό δεν λέγεται αναλγησία, πώς λέγεται; Κι αν δεν συνιστά υπόθαλψη και συναυτουργία σε μια διαρκή απάτη εις βάρος όλων εκείνων που, ενώ μόχθησαν επί δεκαετίες στη ζωή τους για να λάβουν τα ψίχουλα μιας σύνταξης-φιλοδωρήματος, αδικούνται τώρα κι άλλο, τι συνιστά;

Με τον κυνισμό και τον μιθριδατισμό που έχουν επικρατήσει στον δημόσιο βίο, οι πάσης λογής αρμόδιοι ενδεχομένως θα προσπαθήσουν σήμερα να «ξεπεράσουν» το θέμα, παραθέτοντας διάφορες φαιδρές δικαιολογίες. Θα δώσουν υποσχέσεις και θα το προσθέσουν στην πληθώρα των «λαθών», τα οποία όμως πληρώνουν μονίμως οι πολίτες στον βωμό των υπερπλεονασμάτων και ακόμη ενός success story. Κατά τα λοιπά, οι προετοιμασίες για τα «πανηγύρια» της... καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια καλά κρατούν...



Απάντηση του ΕΦΚΑ σε δημοσίευμα για τις συντάξεις


Σε διευκρινίσεις σχετικά με σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται στις συντάξεις προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Συγκεκριμένα, ο ΕΦΚΑ αποσαφηνίζει «για αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων στους συνταξιούχους και για λόγους αποκατάστασης της πραγματικότητας», σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό-κανονιστικό πλαίσιο, τα ακόλουθα:

Η συνέχεια στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια