Απειλητικός ο νέος Τούρκος ΥΠΑΜ - Χ.Ακάρ προς Ελλάδα: «Δε θα επιτρέψουμε να θιχτούν στο παραμικρό τα συμφέροντά μας»

Με απειλητικές διαθέσεις  ξεκίνησε τα νέα του καθήκοντα στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ και μέχρι πριν από λίγες ώρες αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο νέος υπουργός Άμυνας μιλώντας κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων του από τον πρώην υπουργό Άμυνας  Νουρετίν Κανικλί έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα γειτονικά κράτη (υπονοώντας Ελλάδα και Κύπρο) λέγοντας:

 «Συνεχίζουμε να λέμε, όπως κάνουμε σε κάθε ευκαιρία, ότι δεν θα επιτρέψουμε να θιχτούν στο παραμικρό τα συμφέροντα του ένδοξου έθνους».

Ως πρώτος στόχος του υπουργείου του, όπως είπε, παραμένει ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και των γκιουλενιστών, που προσπάθησαν να καταλύσουν το πολίτευμα στις 15 Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι «με τους γείτονές μας θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με σχέσεις καλής γειτονίας, φιλίας και ειρήνης. Αλλά την ίδια ώρα, συνεχίζουμε να λέμε, όπως κάνουμε σε κάθε ευκαιρία, ότι δεν θα επιτρέψουμε να θιχτούν στο παραμικρό τα συμφέροντα του ένδοξου έθνους μας».

ο Ακάρ δήλωσε ακόμη ότι "θα κινητοποιήσουμε όλες τις εγχώριες δυνατότητες της χώρας μας προκειμένου  να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, την ενότητα, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησίας της χώρας μας".

Σε αντίθεση με ανάλογες δηλώσεις Ελλήνων υπουργών άμυνας οι οποίες κινούνται ή τουλάχιστον κινούνταν, στο πλαίσιο της μη παραχώρησης σπιθαμής εδάφους, θαλάσσιου ή εναέριου χώρου, οι δηλώσεις των τούρκων αφορούν καθαρά τα «συμφέροντα», τα θεωρούν ως κόκκινη γραμμή, κάτι που δεν είναι για την Ελλάδα.

Η λέξη όμως «συμφέροντα» έχει τόσο ευρεία έννοια και είναι τόσο πολλαπλά ερμηνεύσιμη για την Άγκυρα, που σε αυτό μπορεί να εννοεί οτιδήποτε στο Αιγαίο ή στην Κύπρο που θεωρεί ως συμφέροντα της Τουρκίας.

Από εκεί και πέρα ο καθείς αντιλαμβάνεται την τουρκική επιθετική γραμμή σε σχέση με την πλήρως αμυντική και παθητική της Ελλάδας.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια