Διάσπαση του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζουν οι ΗΠΑ – Ποιες περιοχές θα δοθούν στη Σερβία – Έδωσε το «πράσινο φως» ο Τραμπ

Aλλάζει ο χάρτης των Βαλκανίων πλέον. Οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και συγκεκριμένα του Ν. Τραμπ, αν υλοποιηθούν τελικά, θα αλλάξουν τους συσχετισμούς και θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην περιοχή.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΣΤΙΑΣ

Ανησυχία προκαλούν στην Πρίστινα οι πληροφορίες ότι στην Ουάσινγκτον κερδίζει έδαφος η σκέψη ότι μερική διάσπαση του Κοσσυφοπεδίου, θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση για την διευθέτηση του προβλήματος της περιοχής, την οποία άλλοι έχουν αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος και άλλοι θεωρούν να την θεωρούν αυτόνομη σερβική επαρχία.

Οι πληροφορίες αποδίδονται στους λομπίστες που έχει προσλάβει η Κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και αναφέρουν συγκεκριμένα ότι το State Department, έχει λάβει την έγκριση του προέδρου Ν. Τραμπ για ανταλλαγή εδαφών με την Σερβία.

Στην τελευταία θα αποδοθούν τέσσερις Δήμοι του Β. Κοσσυφοπεδίου, έναντι των οποίων η Πρίστινα θα λάβει μέρος του Δήμου του Πρέσεβο και ειδικά το κομμάτι που βρίσκεται δυτικώς του αυτοκινητοδρόμου Ε 75.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θεωρούσε δεδομένη την άνευ όρων στήριξη των Αμερικανών.

Δείτε το πρωτοσέλιδο:


Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτή την κίνηση των ΗΠΑ; Θέλουν να κάνουν ένα δώρο στους Σέρβους; Το Βελιγράδι όπως είναι γνωστό, είναι το άρμα της Μόσχας στα Βαλκάνια.

Οι ΗΠΑ θέλουν διώξουν την Ρωσία από την περιοχή, καθώς δεν συμπίπτουν οι στρατηγικοί τους σχεδιασμοί.

Η Ουάσινγκτον πιέζει εντόνως για να μπει το Βελιγράδι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Οταν λάβει χώρα κάτι τέτοιο, τότε θα κόψουν τον ομφάλιο λώρο Βελιγραδίου-Μόσχας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξει τους συνεργάτες του εδώ και καιρό, να μετατραπεί η Σερβία στην πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων η οποία θα είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή!

Οι Σέρβοι αγαπούν τη Ρωσία, και μπορείτε να το παρατηρήσετε στους δρόμους της Σερβίας, καθώς και στα περίπτερα είναι γεμάτα αναμνηστικά που δείχνουν την πίστη των Σέρβων προς τη Ρωσία και τον ηγέτη Πούτιν της.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Σέρβων ενισχύονται από πολιτιστικούς θεσμούς όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που τους παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Η ιστορία, και ειδικά αυτή έχει καταγράψει τις στενές σχέσεις Σερβίας και Ρωσίας με εξαίρεση κάποια «διαλείμματα» , οι οποίες ειδικά τώρα έχουν περιέλθει στα επίπεδα του 1ου παγκοσμίου πολέμου.

Σημειώνουμε δε επίσης ότι ο Πούτιν θέλει μανιωδώς να «διορθώσει» τα εγκλήματα του Γιέλτσιν σε Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, δίνοντας στην δύση μια δική του άποψη για την όλη κατάσταση .

Αυτές τις κινήσεις θέλει να σταματήσει ο Ν. Τραμπ. Αν θα το πετύχει θα το δούμε. Η παρέμβαση της Μόσχας θα είναι σίγουρη και το παζάρι σκληρό.

Το «παιχνίδι» στα Βαλκάνια μόλις τώρα ξεκινάει και ο Πούτιν θα είναι παρόν .


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια