Παγκόσμιο βάπτισμα πυρός για τα F-35 – Ισραήλ: «Επιτεθήκαμε δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα»

Δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα επιτέθηκαν ήδη τα Ισραηλινά F-35 Adir. Σε αυτή την αποκάλυψη-παραδοχή  προχώρησε πριν λίγο επίσημα το Ισραήλ δίνοντας στην δημοσιότητα φωτογραφία με F-35 πάνω από τη Βηρυτό.

Επιβεβαιώθηκε έτσι πλήρως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει ήδη από το 2017 και αφορούσαν συμμετοχή των F-35 σε επιχείρηση!

Το Ισραήλ δεν είναι απλά η πρώτη χώρα που έστειλε τα F-35 σε επιχείρηση αλλά η πρώτη χώρα που τα κατέστησε επιχειρησιακά σε χρόνο ρεκόρ!

H πρώτη συμμετοχή εικάζεται ότι έγινε τον Οκτώβριο του 2017 όταν το Ισραήλ διέρρευσε πως ένα πουλί χτύπησε το ένα F-35 θέτοντας το εκτός μάχης ενώ ισραηλινά ΜΜΕ είχαν αναφέρει αργότερα συμμετοχή των F-35 σε επιχείρηση στον Ιρανικό εναέριο χώρο.

Και αν η προηγούμενη φορά ήταν απλά αναγνωριστική, το Ισραήλ φέρεται να τα χρησιμοποίησε στην τελευταία επίθεση στην Συρία κατά ιρανικών στόχων.

Συνολικά, εικάζουμε βάση των όσων έχουν διαρρεύσει ότι τα F-35 συμμετείχαν σε μια τουλάχιστον αποστολή  ηλεκτρονικής αναγνώρισης και σε μια αποστολή κρούσης.

Εκεί το Ισραήλ προχώρησε σε τρομερή επίδειξη ισχύος καθώς όπως γράφαμε, χρησιμοποίησε νέα όπλα στην αρένα της Συρίας και συγκεκριμένα F-35, Jericho 1, βόμβες GBU-39B…

Ετσι έχουμε παγκόσμιο βάπτισμα πυρός για τα F-35, καθώς το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που έχει χρησιμοποιήσει ήδη τα νέα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη σε μάχες.

«Επιτεθήκαμε στην Μέση Ανατολή με τα F-35, είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που το κάναμε» είπε ο υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν.

«Πετάμε τα F-35 σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έχουμε ήδη επιτεθεί δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα», φέρεται να πρόσθεσε ο υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν απευθυνόμενος στους επικεφαλής 20 ξένων Πολεμικών Αεροποριών.

Ο Νόρκιν τους έδειξε επίσης τη φωτογραφία ενός ισραηλινού F-35 που πετούσε πάνω από τη Βηρυτό, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το F-35, που κατασκευάζεται από την εταιρεία Lockheed Μartin Corp, είναι επίσης γνωστό με το όνομα Joint Strike Fighter και στο Ισραήλ με το εβραϊκό όνομα Αντίρ (Ισχυρός).

Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα εκτός ΗΠΑ που απέκτησε F-35. Τον Δεκέμβριο του 2016 έλαβε τα δύο πρώτα αεροσκάφη από μια συνολική παραγγελία 50. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, τουλάχιστον εννέα έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής.

Τι άλλα αποκάλυψε ο Ισραηλινός Υποπτέραρχος

Ο υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν είπε επίσης ότι στις 10 Μαίου, οι ιρανικές δυνάμεις έριξαν 32 ρουκέτες κατά του Ισραήλ και όχι 20 όπως είχε ειπωθεί αρχικά από την Ισραηλινή Διοίκηση.

Αυτό προκάλεσε σκληρή απάντηση από τις δυνάμεις IDF.

«Κατά την διάρκεια της επιχείρησης μας στον συριακό εναέριο χώρο δεχτήκαμε πάνω από 100 αντιαεροπορικούς πυραύλους καθώς βομβαρδίζαμε ιρανικούς στόχους στην Συρία ως αντεκδίκηση»

«Χτυπήσαμε 50 ιρανικούς στόχους» με τον εκπρόσωπο του IDF, Ronen Manelis, να την χαρακτηρίζει ως την μεγαλύτερη επιχείρηση του Ισραήλ την τελευταία δεκαετία.

«Την τελευταία εβδομάδα είχαμε αντιληφθεί ότι το Ιράν είχε στείλει πυραύλους και ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς στην Συρία και τους ρωσικούς BM-27 Uragan. Γι αυτό επιτεθήκαμε βόρεια της Δαμασκού».

Ο Norkin ανέφερε πως:

«Τα αντιαεροπορικά μας συστήματα, Arrow, Iron Dome και David’s Sling, είχαν 85% επιτυχία στην αναχαίτηση των πυραύλων».

O Manelis, ανέφερε πως η IAF έπληξε αρχηγείο υποστήριξης, στρατιωτική βάση, και φυλάκια πληροφοριών.

«Ελέγξαμε τι έκαναν οι Ιρανοί γύρω μας».

«Η δύναμη Quds είχε στήσει βάση στην Τ-4 250 χλμ από το Ισραήλ» .

Από αυτή τη βάση προσπάθησε να μας επιτεθεί χρησιμοποιώντας drone που διείσδυσε στο Ισραήλ. Μετά από αυτό το γεγονός είδαμε ότι συνέχιζαν να αποθηκεύουν όπλα στην βάση συμπεριλαμβανομένου και αντιαεροπορικών συστημάτων».





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια