Πανικός στην Ευρώπη! Άνοιξαν τα καταφύγια παντού – Τρελάθηκαν τα μηχανάκια από…

Ο κεντρικός πυρηνικός σταθμός Doel 1 στο Beveren στο Βέλγιο τέθηκε εκτός λειτουργίας τη Δευτέρα με απρόοπτο τρόπο προκειμένου να επιτελεστούν έργα συντήρησης στο κύκλωμα ψύξης.

Κι ενώ όφειλε να γίνει η επανεκκίνηση του αντιδραστήρα την Τρίτη αυτός είναι πάντα εκτός λειτουργίας ως και χθες Σάββατο γιατί μια διαρροή ανιχνεύθηκε στον πυρηνικό τομέα αναφέρει το RTBF. Engie Electrabel ανακοίνωσε στην τοπική τηλεόραση TV Oοst ότι παρατηρήθηκε αυτή διαρροή κατ΄αυτήν την επιθεώρηση.

Το επίπεδο της ραδιενέργειας είναι ειδικότερα υψηλό σε αυτή τη ζώνη του σταθμού κάτι που καθιστά δύσκολη την επιδιόρθωσή του.  Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι TV Oost δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά η επισκευή είναι ιδιαίτερα δύσκολη επειδή η ραδιενεργή ακτινοβολία σε αυτό το τμήμα του εργοστασίου είναι πολύ μεγάλη.

Για την κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλιστικού κόμματος PS αυτή η κατάσταση απαιτεί μια σύσκεψη κατ΄επείγουσα της επιτροπής πυρηνικής ασφάλειας αυτή τη Δευτέρα. Για το βουλευτή του ίδιου κόμματος PS τον Eric Thiébaut, «η διαδοχή των ατυχημάτων στους πυρηνιοκούς μας σταθμούς είναι ήδη ανησυχητική, αλλά εδώ το πρόβλημα εστιάζεται στο ίδιο το εσωτερικό της πυρηνικής ζώνης του αντιδραστήρα (…) Απαιτούμε το ταχύτερο δυνατόν μια διαφανή επικοινωνία για την ακριβή κατάσταση στο Doel 1»

Πηγή: dimpenews.com

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια