Είμαστε έτοιμοι για εμπλοκή ή θα ασχολούμαστε με τις μπαρούφες της Novartis;

Το ένα μετά το άλλο έρχονται τα επεισόδια στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ επιβεβαιώνοντας ότι οι ισλαμοφασίστες του Ερντογάν επιδιώκουν να χυθεί αίμα.

Έπειτα από την ευθεία αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο από τον Τσαβούσογλου και την παρενόχληση του ελικοπτέρου του αρχηγού ΓΕΣ, πάνω από την Στρογγύλη, ήρθε χθες και το νέο χτύπημα. Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλκιτσάρογλου είπε:Υποστηρίζουμε πάντα μία λύση μέσω διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατικοποίησή τους δεν είναι σωστή».

Ουσιαστικά ανοίγουν ξανά ζήτημα γκρίζων ζωνών που θα επιδιώξουν να το συντηρούν θέλοντας να γαβγίζουν συνεχώς μπας και πετύχουν κάτι. Από την άλλη, οι πληροφορίες ότι η Τουρκία κάνει ακόμη και αποβατικές ασκήσεις, δείχνει ότι είτε ετοιμάζονται για κάτι σοβαρό είτε το κάνουν για προπαγανδιστικούς λόγους και ως μέσο άσκησης πίεσης προς την Ελλάδα ώστε να δεχθεί ακόμη και αλλαγή συνόρων.

Κι από την άλλη ως μέσο πίεσης χρησιμοποιείται και η υπόθεση των δύο στρατιωτικών που είναι πάνω από 20 ημέρες στη φυλακή. Και τώρα τους «φύτεψαν» και υλικό για να ολοκληρωθεί το έγκλημα.

Ο Ερντογάν και μαζί του όλα τα κόμματα σε μια εθνική γραμμή που δεν σπάει ποτέ, θέλουν να συνεχίσουν την ένταση, να δημιουργούν πολεμικό κλίμα, να συντηρούν τον φόβο. Αν και η Ελλάδα είναι ψύχραιμη κανείς δεν αποκλείει ένα ατύχημα με άγνωστες συνέπειες. Δεν μπορεί να είναι ψύχραιμοι για πάντα οι Έλληνες λιμενικοί και οι πιλότοι. Τότε θα έρθει η ώρα που θα γίνουν πολύ πιο επικίνδυνα τα πράγματα. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό; Ή θα ασχολούμαστε με τις μπαρούφες της Novartis;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια