Ο λαός θα φτιάξει το δικό του Σύνταγμα

Το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως το ίδιο ορίζει, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού, σε ότι αφορά την αναθεώρησή του. Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να ασχοληθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Επομένως, το πολιτικό παιχνίδι γύρω από το Σύνταγμα, που ξεκίνησε, μεταξύ Τσίπρα και Γενηματά, δεν αφορά τον ελληνικό λαό. Είναι ένα παιχνίδι ισορροπιών εντός του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, φυσικά κάτω από την επίβλεψη και τις οδηγίες των επικυρίαρχων της χώρας.

Πολλοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας, έτσι κι αλλιώς είναι ένα “άδειο πουκάμισο”, ανίκανο να προστατέψει το λαό. Πέραν του μοναδικού δικαιώματος που αναγνωρίζει στο λαό, αυτό της εκλογής των πολιτικών του αντιπροσώπων, από εκεί και μετά όλα τα αφήνει στα χέρια των πολιτικών και ειδικότερα στα χέρια του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Μπορούμε να πούμε ότι το ισχύον Σύνταγμα είναι (σε εισαγωγικά) απόλυτα υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στην οικονομία, σύμφωνα με τις δικές του επιταγές, ανοχές και ατιμωρησίες.

Εμάς λοιπόν τους πολίτες, μας αφήνει παγερά αδιάφορους, η ενασχόληση των πολιτικών με το ισχύον δικό τους Σύνταγμα και δεν μας αφορά. Όταν, με τη βοήθεια ενός δημοκρατικού κινήματος, η Ελλάδα θα απελευθερωθεί, τότε θα δοθεί στο λαό η αρμοδιότητα να θεσπίσει ο ίδιος ένα Νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια