Stratolaunch: Πρώτη φάση δοκιμών κινητήρα για το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο

Την πρώτη φάση δοκιμών κινητήρα ολοκλήρωσε η ομάδα του Stratolaunch- του μεγαλύτερο αεροπλάνου στον κόσμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά έγινε εκκίνηση των έξι turbofan κινητήρων Pratt & Whitney, με την όλη δοκιμή να πραγματοποιείται σε τρία στάδια: Φόρτιση μηχανής μέσω βοηθητικής μονάδας ισχύος, εισαγωγή καυσίμου και τέλος εκκίνηση του κάθε κινητήρα. Όπως υπογραμμίζεται, και οι έξι μηχανές λειτούργησαν όπως αναμενόταν.

Επίσης, η ομάδα έχει πραγματοποιήσει δοκιμές των έξι δεξαμενών καυσίμων και έχουν αρχίσει οι δοκιμές του συστήματος ελέγχου πτήσης, καθώς και των συστημάτων εντοπισμού βλαβών.

Το αεροπλάνο της Stratolaunch προορίζεται για οικονομικές και εύκολες εκτοξεύσεις σκαφών σε τροχιά από αέρος. Είναι σχεδιασμένο για μέγιστο βάρος απογείωσης 590 τόνων. Τα σκάφη εκτόξευσης θα μεταφέρονται ανάμεσα στις δύο ατράκτους του. Όταν φτάνει στο κατάλληλο ύψος, θα απελευθερώνονται και θα εκτοξεύονται στο διάστημα από τον αέρα.

Όπως είχε ανακοινωθεί, σε πρώτη φάση θα εκτοξευτεί ένα μεμονωμένο σκάφος Orbital ATK Pegasus XL, με δυνατότητες εκτόξευσης μέχρι και τριών τέτοιων οχημάτων (Pegasus) σε μια και μόνη αποστολή. Παράλληλα, εξετάζεται ένα ευρύ φάσμα σκαφών για τέτοιες αποστολές, με σκοπό την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στους πελάτες της εταιρείας.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια