Ομαδικές αιτήσεις με την επωνυμία «Τουρκικός» ετοιμάζουν σύλλογοι σε όλη την Θράκη – H Boυλγαρία έκρουσε «καμπάνες» για μουσουλμανικό αντάρτικο στα Βουνά της Ροδόπης

Ταφόπλακα στη Συνθήκη της Λωζάνης


Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ μίλησε για προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης στη Βουλγαρία με στόχο τα γκέτο των Ρομά και των Βουλγάρων Μουσουλμάνων καθώς και για αντάρτικο στα Βουνά της Ροδόπης.

Οι δηλώσεις του αφορούσαν ερώτηση στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Τρομοκρατία και τα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αναφέρει βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων .

Ολα αυτά, την στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση την τροπολογία για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», αφού και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου αποφάσισαν πλέον να την ψηφίσουν μετά την στήριξη που παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον αρχηγό τους, πολλοί σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν ήδη αιτήσεις προς τα Πρωτοδικεία σε όλη την Θράκη και προκειμένου να μετονομαστούν σε «Τουρκικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, από την στιγμή που όλα δείχνουν πως η συγκεκριμένη τροπολογία, θα έρθει στην Βουλή και θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πολλοί σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν ήδη αιτήσεις προς τα Πρωτοδικεία σε όλη την Θράκη, προκειμένου να μετονομαστούν σε «Τουρκικά» αφού ο νόμος πλέον θα τους δίνει αυτό το δικαίωμα.

Όλη αυτή την προσπάθεια, την συντονίζουν φυσικά άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου, που είναι γνωστό για την ανθελληνική του δράση.

Μόλις λοιπόν η διάταξη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα αρχίσουν να κατατίθενται ομαδικές αιτήσεις και θα «ξεφυτρώνουν» στους τρεις νομούς, αλλά και στα Δωδεκάνησα, σε Κω και Ρόδο, σύλλογοι με την επωνυμία «Τουρκικός», ενώ μέχρι τώρα αυτό δεν συνέβαινε.
Η συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται βέβαια ξεκάθαρα σε μουσουλμανική μειονότητα, αλλά το επόμενο «βήμα» στον σχεδιασμό των Τούρκων θα είναι να θέσουν θέμα αναγνώρισης πλέον τουρκικής μειονότητας στην Θράκη, τη Ρόδο και την Κω.

Μπαίνει δηλαδή «ταφόπλακα» στην Συνθήκη της Λωζάνης…

Σύμφωνα λοιπόν με τον Βούλγαρο ΥΠΑΜ, οι προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης συγκεντρώνονται σε εκείνη ακριβώς την περιοχή που γειτνιάζει με την Δυτική Θράκη και τόνισε με διπλωματικό τρόπο ότι όλες οι χώρες απειλούνται από τη ριζοσπαστικοποίηση (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος).

Ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ με πληροφορίες των βουλγαρικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών πιστεύει ότι το Ανώτατο Ισλαμικό Ινστιτούτο στη Βουλγαρία πρέπει να διαθέτει άδεια και να διδάσκει σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο ίδιος «περιγράφει» στην ουσία το ύπουλο σχέδιο του Ερντογάν για να ξεσηκώσει την νότια Βουλγαρία και την δυτική Θράκη με αιχμή τους μουσουλμάνους που αποτελούν συμπαγή πληθυσμό ιδίως στην Βουλγαρία.

Η είδηση όπως ήταν αναμενόμενο έθεσε σε συναγερμό και τις ελληνικές αρχές για την έντονη ισλαμική δραστηριοποίηση στην Βουλγαρία , η οποία φέρνει νέες εξελίξεις διότι ημέρα με την ημέρα αποκαλύπτεται το σχέδιο της ισλαμικής Τουρκίας για «επαναφορά της» στα Βαλκάνια με την προσπάθεια αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.



Ο Υπουργός Άμυνας εξήγησε ότι έχουν συνταχθεί νομοθετικές προτάσεις σχετικά με θέματα θρησκευτικής χρηματοδότησης και δασκάλους.

«Δεν είναι σωστό για τους νέους ανθρώπους που έχουν σπουδάσει για οκτώ έως δέκα χρόνια σε ιδιωτικά ισλαμικά πανεπιστήμια, που βρίσκονται στις χώρες όπου η επίσημη θρησκεία είναι ο Ουαχαμπισμός (Wahhabism), να έρχονται στη Βουλγαρία και να αρχίζουν να εργάζονται σε Τζαμιά ως μουφτήδες ή οτιδήποτε άλλο» , σχολίασε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την παρουσία ισλαμικών τρομοκρατικών πυρήνων στη Βουλγαρία, ο Καρακάτσαν ανέφερε ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα και ότι αυτές οι πληροφορίες δεν συζητούνται δημόσια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν προσπάθειες να δημιουργηθούν τέτοιοι πυρήνες». Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της τρομοκρατίας και της ροής των προσφύγων.

Τι άλλο δηλαδή να δηλώσει δηλαδή ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ , ο οποίος αμύνεται της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του κρούοντας παράλληλα «καμπάνες» και στην ελληνική κυβέρνηση για ότι λαμβάνει χώρα στα βουνά της Ροδόπης.



Ο κίνδυνος από μερίδα μουσουλμάνων τουρκικής καταγωγής τόσο στην Βουλγαρία όσο πιθανόν και στην Ελλάδα ταιριάζει τέλεια στο σχέδιο του Ερντογάν για μια Τουρκία που θα «ξεπερνά τα σημερινά χερσαία σύνορα της διότι έχει αδελφούς γύρω της» .

Το έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Τούρκος πρόεδρος και το έχουμε διαβάσει αρκετές φορές , σίγουρα όμως το εννοεί και θα κάνει τα πάντα για να το υλοποιήσει.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια