Ήρθε το μέλλον στο αμερικανικό Ναυτικό - Υποβρύχιο των Navy SEALs τώρα πια ... εκτυπώνεται! | Βίντεο

Παίρνει κοντά στους 5 μήνες για το αμερικανικό Ναυτικό να κατασκευάσει ακόμα και το μικρότερο υποβρύχιο ικανό να μεταφέρει τους Navy SEALs μέσα και έξω από εμπόλεμες ζώνες. Όμως χάρη σε μια νέα τεχνολογία οι καλύτερα εκπαιδευμένες μονάδες του Ναυτικού των ΗΠΑ μπορούν να έχουν στα χέρια τους έναν σκελετό υποβρυχίου μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες.

Αυτός είναι ο στόχος πίσω από το Optionally Manned Technology Demonstrator (OMTD) των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο πρώτος σκελετός υποβρυχίου που κατασκευάστηκε με την διαδικασία της 3-D εκτύπωσης (3-D printing) και αποκαλύφθηκε από το αμερικανικό Ναυτικό στις 24 Ιουλίου.

Κατασκευάστηκε στο Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ από έναν εξειδικευμένο γι’ αυτήν την χρήση 3-D εκτυπωτή.

Για την κατασκευή του σκελετού υποβρυχίου (30 ft) εμπνεύστηκαν από ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούν οι Navy SEALs για να μπορούν να εισέρχονται απαρατήρητοι σε επικίνδυνες περιοχές μαζί με τον εξοπλισμό τους.


Αν και ένα παραδοσιακό υποβρύχιο για τους SEALs κοστίζει έως και 800 χιλιάδες δολάρια και παίρνει από 3 έως 5 μήνες για να κατασκευαστεί έξι μόλις τμήματα ανθρακονήματος OMTD κοστίζουν μόνο 60 χιλιάδες δολάρια και κατασκευάζονται σε λιγότερο από έναν μήνα όπως αναφέρει και το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Είναι μια αλλαγή που με την οποία το αμερικανικό Ναυτικό γλιτώνει πολλά χρήματα.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και η παγκόσμια αμυντική βιομηχανία πειραματίζονται εδώ και πολλά χρόνια με τις τεχνικές για του «3-D printing». Αλλά το OMTD αποτελεί το μεγαλύτερο 3-D εκτυπωμένο «χαρτί» στα χέρια του αμερικανικού Ναυτικού και αποτελεί ένα άλμα στο πως η σύγχρονη τεχνολογία παντρεύεται στην στρατιωτική εφαρμογή.



Αντί να σπαταλώνται δισεκατομμύρια για την προμήθεια υλικών που κάνουν πάρα πολύ καιρό να βρεθούν στην «πρώτη γραμμή» τώρα οι ΕΔ μπορούν απλά να «τυπώνουν» αυτό που χρειάζονται και να προσαρμόζονται στις ολοένα και μεταβαλλόμενες επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ναυτικό, τα πρωτότυπα του OTMD θα μπορούσαν να αρχίσουν  θαλάσσιες δοκιμές ακόμη και μέχρι το 2019, το οποίο πιθανότατα δεν είναι αρκετά σύντομα εάν κανείς αναλογιστεί τι μπορούν να προσφέρουν.



Τα μίνι-υποβρύχια που χρησιμοποιούν οι Navy SEALs:






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια