Ρωσική βόμβα θερμίτη τίναξε στον «αέρα» 1 δισ.δολάρια πυρομαχικών στην Ουκρανία! | Βίντεο

Eνα ρωσικό drone που μετέφερε μια βόμβα θερμίτη κατάφερε να καταστρέψει μια τεράστια ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών μέσα σε μια «κόλαση» φωτιάς η οποία προκάλεσε ζημιές 1 δισ. δολαρίων!



Εάν κάποιος αναλογιστεί το κόστος του drone και την ζημιά που προκάλεσε, τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό ενώ το ίδιο το περιστατικό καταδεικνύει ότι η χρήση των drones σε πολεμικές επιχειρήσεις ειδικότερα αυτών πολιτικής χρήσης είναι ιδανικά για πρόκληση σολιοφθορών και άλλων ειδών επιθέσεων.

Η ουκρανική SBU, πιστεύει ότι το drone μετέφερε μια βομβίδα θερμίτη η οποία προκάλεσε μια σειρά αλυσιδωτών τιτάνιων εκρήξεων στην στρατιωτική βάση της Balakliya, στην ανατολική Ουκρανία κοντά δηλ στην πρώτη γραμμή στα σύνορα με την «Μικρή Ρωσία» την αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγκάνσγκ όπου οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί έχουν αποφασίσει την απόσχισή τους από την Ουκρανία από την στιγμή που το Κίεβο αποφάσισε τον αμερικανικό προσανατολισμό στην πολιτική του.

Το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο για την πτωχευμένη οικονομικά Ουκρανία. Τακτικά, η πίεση στους ρωσόφωνους μειώνεται πάρα πολύ. Ο όγκος των πυρομαχικών που καταστράφηκαν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Ερασιτεχνικό video του περιστατικού δείχνει μια κλιμακούμενη φλόγα να ξεχύνεται μέσα από τις αποθήκες ενώ το ωστικό κύμα ταρακούνησε τους πολίτες της πόλης.

Σκοτώθηκε ένας φρουρός και τραυματίστηκαν άλλοι 5.

Το drone θεωρείται ότι μετέφερε μια βομβίδα θερμίτη ZMG-1.

Ο θερμίτης είναι ένας συνδυασμός οξειδίου του σιδήρου (σκουριά) και σκόνης αλουμινίου. Το υλικό καίγεται πολύ έντονα και εύκολα μπορεί να διαπεράσει σκέπαστρα και να πυροδοτήσει τα πυρομαχικά εντός των αποθηκών.

Η αποθήκη βρίσκεται 60 μίλια από τα ρωσοουκρανικά σύνορα όπου πρόσφατα είχαμε νέες συγκρούσεις.

Και στο παρελθόν όμως, συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2015, είχε επιχειρηθεί να ανατιναχθεί η βάση της Balakliya  όταν drones έριξαν 14. Τότε όμως οι φλόγες σβήσανε από τους Ουκρανούς στρατιώτες και μια βομβίδα θερμίτη ZMG-1 εντοπίστηκε άθικτη

Μια άλλη επίθεση είχε λάβει χώρα στο Svatovo και κατέστρεψε 3.000 τόνους πυρομαχικών ενώ προξένησε ζημιές σε 1,700 σπίτια.

Δύο άλλες επιθέσεις σε αποθήκες έλαβαν χώρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Αντάρτες, πολιτοφυλακές ακόμα και κυβερνήσεις έχουν καταστήσει πολεμικά εργαλεία τα drones του εμπορίου μετατρέποντας έτσι συσκευές για χομπίστες σε θανατηφόρα όπλα ικανά να σκοτώσουν. Το 2016 δύο στρατιώτες των γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων τραυματίστηκαν και δύο Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από επίθεση drone  του ISIS. Το ISIS πραγματοποίησε αναρίθμητες επιθέσεις με drone κατά την μάχη της Mosul και ειδικοί αναλυτές ανησυχούν ότι τα drones θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και εκτός των εμπόλεμων ζωνών στα αστικά κέντρα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια