Glass Enterprise Edition: Η επιστροφή του Google Glass

Μία ανανεωμένη έκδοση του διάσημου σετ «έξυπνων» γυαλιών της, Google Glass, που είχε ματαιώσει πριν από πάνω από δύο χρόνια, θα κυκλοφορήσει η Google.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το Glass Enterprise Edition έχει βελτιωμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας και είναι πιο άνετο στη χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σχέση με το παρελθόν. Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, εξακολουθεί να μοιάζει με το αρχικό μοντέλο, με μια μικρή διάφανη οθόνη και μια ενσωματωμένη κάμερα.
Το Glass Enterprise Edition θα έχει σκληρό ανταγωνισμό, καθώς θα έχει απέναντί του το HoloLens της Microsoft και άλλες συσκευές.
Γενικότερα είχε θεωρηθεί πως το όλο πρόγραμμα είχε ματαιωθεί στο σύνολό του μετά την παραίτηση του υπεύθυνου, Τόνι Φάντελ. Ωστόσο, η ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας είχε συνεχιστεί, κάτι που αποκαλύφθηκε πρόσφατα μέσω blogpost του υπεύθυνου προγράμματος, Τζέι Κοθάρι. «Εργαζόμενοι σε πολλούς τομείς, όπως ο κατασκευαστικός τομέας, τα logistics, η υγεία κ.ά. θεωρούν χρήσιμο να συμβουλεύονται μια wearable συσκευή για πληροφορίες και άλλα στοιχεία ενώ τα χέρια τους είναι απασχολημένα» έγραψε σχετικά. «Γι' αυτό περάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια συνεργαζόμενοι με ένα δίκτυο άνω των 30 ειδικών, για τη δημιουργία ειδικού λογισμικού και business λύσεων για το Glass, για ανθρώπους σε αυτούς τους τομείς».
Όπως ανέφερε ο Κοθάρι, εργαζόμενοι στην DHL, μηχανικοί στη General Electric και γιατροί στο Dignity Health είναι μεταξύ αυτών που μυστικά χρησιμοποιούν την συσκευή εδώ και λίγους μήνες.
Σύμφωνα με το Wired, αυτοί που εμπλέκονται στο πρόγραμμα έπρεπε να δεσμευτούν να μην αποκαλύψουν την ύπαρξη του Glass Enterprise Edition, και να εμφανίζονται με την παλιά έκδοση σε φωτογραφίες που τους απεικόνιζαν να το χρησιμοποιούν στη δουλειά.
Σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (Explorer Edition) υπάρχουν πολλές βελτιώσεις, όπως ένας πιο ισχυρός επεξεργαστής, μια κάμερα των οκτώ megapixel (στο παλιό ήταν στα πέντε), αυξημένη διάρκεια μπαταρίας και καλύτερη συνδεσιμότητα Wi-Fi. Επίσης, το κουμπί της κάμερας πλέον λειτουργεί και ως τρόπος αποκόλλησης του ηλεκτρονικού τμήματος από τον σκελετό, έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να τοποθετήσει κανονικούς φακούς, εάν το θέλει.
Η συσκευή θα πωλείται μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων εταιρειών software, που θα το διαθέτουν στο πλαίσιο «πακέτων» υπηρεσιών τους. Σε ό,τι αφορά στην τιμή του, μία εξ αυτών, η Ubimax, που εδρεύει στη Γερμανία και ειδικεύεται στο λογισμικό για εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα και τα logistics, είπε στο BBC πως το χρεώνει γύρω στα 1.500 ανά μονάδα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια