Γιατί σιωπά η Ν.Δ. για τον Γεωργίου;

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να αισθάνεται υπερήφανος για το ότι θα κληθεί να πληρώσει επί της ουσίας από την τσέπη του τους δικηγόρους του Ανδρέα Γεωργίου. Του ανθρώπου, δηλαδή, που κατηγορείται ότι ήταν εκ των πρωταγωνιστών του φουσκώματος του ελλείμματος, κάτι που είχε ως άμεση συνέπεια τον χορό των Μνημονίων.
Δηλαδή, εμ μας έβαλε στο Μνημόνιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εμ θα τον πληρώνουμε κι από πάνω, έστω κι αν καταδικάζεται από τα δικαστήρια! Απίστευτα πράγματα, δηλαδή.

Το ότι έκανε η κυβέρνηση πίσω, αφού της έβαλαν οι δανειστές το μαχαίρι στον λαιμό, σίγουρα δεν αποτελεί κάτι που την κάνει να νιώθει περήφανη. Αλλά δεν είναι και το μόνο... Το αξιοπερίεργο, όμως, είναι ότι σε αυτή την ντροπιαστική ιστορία η επίσημη Ν.Δ. εξαφανίστηκε. Δεν έκανε καμία δήλωση - το αντίθετο: Διάφορα... εξαπτέρυγα του νέου περιβάλλοντος της Πειραιώς βγήκαν στον αφρό για να δηλώσουν υπεράσπιση του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.!

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ν.Δ., που κινεί γη και ουρανό ζητώντας Εξεταστική για τον Καμμένο, ταυτιζόμενη με τα επιχειρήματα ενός επιχειρηματία για το τεράστιο σκάνδαλο Γεωργίου κουβέντα δεν έβγαλε. Ούτε στον εισαγγελέα πήγε ούτε εξεταστικές ζήτησε ούτε θέμα το έκανε.

Δικαίως, λοιπόν, υπάρχουν ερωτήματα και απορίες για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει στις πολιτικές επιλογές της. Όχι τίποτε άλλο, αλλά η υπόθεση Γεωργίου και το φούσκωμα του ελλείμματος είναι κορυφαία ζητήματα πολιτικής στρατηγικής της Ν.Δ., γιατί δικαιώνουν μια ολόκληρη περίοδο που η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ήταν κυβέρνηση.

Ρωτάμε, λοιπόν, όπως και πολλά μέλη της παράταξης: Κρύβει κάποια σκοπιμότητα αυτή η σιωπή; Είναι στο πλαίσιο της συνδιαλλαγής για την επόμενη ημέρα και της αναζήτησης συμμαχιών; Ή για τη νέα ηγεσία της Ν.Δ. η υπόθεση Γεωργίου είναι για το αρχείο;

Διότι, αν στην Πειραιώς καίγονται περισσότερο για την Εξεταστική για τον Καμμένο απ' ό,τι για την Εξεταστική για το πώς μπήκαμε στα Μνημόνια, τότε οι ψίθυροι θα γίνουν κραυγές, που θα κριθούν και από την ιστορία και από τη βάση της παράταξης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια